שמרית גורן-בולוטין

30 ינו 20171 דקות

ממרח עדשים ירוקות מונבטות, גרעיני חמנייה והרבה שום... טבעוני וללא גלוטן


בשוק

כוס ו- 1/2 עדשים ירוקות מונבטות

(מי שקשה לו לעכל עדשים יכול לבשל את העדשים המונבטות 25 דקות עד לריכוך)

1/2 כוס טחינה גולמית עדיף משומשום מלא

1 כפית מלח עשבים

1/4 כפית מלח גס

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

4 כפות גרעיני חמנייה

1/2 כפית כמון

4 שיני שום מעט פלפל שחור גרוס

צרור כוסברה

כוס מים

במטבח

  • הכניסו את כל הרכיבים למעבד מזון ורק חצי מכמות המים והפעילו

  • בהדרגה הוסיפו את יתרת המים עד שמגיעים למרקם הרצוי

  • אם המרקם יצא נוזלי מדי אפשר להוסיף טחינה או גרעיני חמנייה, אם סמיך מדי הוסיפו מים.

...ניתן לשמור במקרר עד חמישה ימים.


 

#טבעוני #ללאגלוטן #ממרח #קטניות

    1972
    1