שמרית גורן-בולוטין

27 נוב 20171 דקות

מרק ירקות בניחוח קוקוס בתוספת גרגירי חומוס

עודכן ב: 7 דצמ 2022



 
בשוק

1 בצל סגול קצוץ

5 גבעולי סלרי קצוצים

3 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות גס

3 זוקיני חתוכים גס (אינם קלופים)

1 תפוח אדמה חתוך גס (אינו קלוף)

כוס גרגירי חומוס מבושלים/ מונבטים/ קפואים גם הולך פה

1 שן שום כתושה

1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד (תמיד יש לי שורשים בפריזר כל השנה)

1 כפית שורש כורכום מגורד

1 כף מלח ים גס אטלנטי

1/4 כפית מלח שחור גרוס

1/2 כפית מלח שום

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפות חמאת קוקוס (כן כן חמאה)

1 כף שמן קוקוס

מים - לפי הצורך עד לכיסוי הירקות

במטבח

  • חתכו את כל הירקות לפי הרשימה והניחו בקערה גדולה מלבד הבצל, השום והסלרי שאותם הניחו בצד בנפרד.

  • בסיר גדול חממו על אש קטנה את חמאת הקוקוס עם שמן הקוקוס והוסיפו את התבלינים בהדרגה וערבבו עד שתראו שהתבלינים מתחממים ונוצרות בועות קטנות

  • הכניסו לסיר את הבל והסלרי ואדו כמה דקות תוך כדי ערבוב, ניתן להוסיף 2 כפות מים אחרי כמה דקות

  • הכניסו את שאר הירקות וערבבו כמה דקות עד שהירקות מתכסים ברוטב בצל שנוצר.

  • הוסיפו מים עד מעט מעל הירקות + את גרגירי החומוס והביאו לרתיחה עם מכסה

  • הורידו את האש לנמוכה ובשלו עם מכסה כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים

שווה מאד להגיש את המרק עם קוסקוס כוסמין או עם כוסמת/קינואה ויש לכם ארוחה מלאה המכילה חלבון מלא, ירקות ושומן איכותי.

עם קצת מלפפון חמוץ ביתי או כרוב כבוש בצד וזיתים..נשמע לי מושלם

עכשיו רק נותר לילדים להגיע מבית הספר


 

חורף נעים וחמים שיהיה לכולנו

#מתוקים #מאפינס #שוקולד #ירקות #מרק

    3320
    0