שמרית גורן-בולוטין

31 ינו 20221 דקות

דייסת כוסמת ירוקה לבוקר חורפי

קר בחוץ וממש בא לי פירות מצד אחד..מצד שני לא בא לי כי קר בחוץ..

מכירות את זה?

מצאתי פתרון לאכול פירות יער בדרך שלא תקרר אותי בכלל!

הן יופיעו כוספת לדייסה חמימה ומפנקת.

מוכנות?

מה צריך:

¼ כוס כוסמת גרוסה (אפשר לקנות אותה ככה מוכנה לדייסה או לטחון לבד כוסמת ירוקה אורגנית במעבד מזון עד שתהיה שבורה)

½ כוס מים

¼ כוס חלב שקדם ביתי/ כל חלב צמחי לא ממותק שמתאים לכם

כפית קינמון

כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

מה לעשות עם זה:

לסיר קטן הכניסו את הכוסמת עם המים, הקינמון, הוניל ובשלו על אש נמוכה כמה דקות תוך כדי ערבוב תמידי, ברגע שיש רתיחה הפחיתו לגמרי את האש והוסיפו את חלב השקדים וערבבו שוב רק עד שיתמזג עם הדייסה.

אל תרתיחו את חלב השקדים.

הורידו מהאש, העבירו לקערה ופזרו את הקישוטים

לקישוט: פירות יער, קוקוס טבעי, אגוזים וזרעים, זרעי צ'יה ..

הדייסה אינה מתוקה וכך מרגישים את מתיקות העדינה של פירות היער והקוקוס ולי זה נפלא, מי שרוצה יכול להזליף כפית מייפל או כמה טיפות סטיביה לפי הטעם

שיהיה נעים בלב ובבטן

    840
    0