שמרית גורן-בולוטין

12 אוג 20201 דקות

כוסמת ריזוטו פטריות

הפעם מתכון של כוסמת שאי אפשר לפספס איתו!

קל כל כך להכנה ופשוט טעים ומפתיע

הכל קשור בדרך הכנת הכוסמת

אז תמיד הכנתי כוסמת כמו אורז, וזה היה בסדר..
 
עד שהחלטתי להכין אותה כמו פסטה וזה יצא ואווו. היא יצאה אחד אחד פלאפי ולא דביקה. היה לה מרקם שמזכיר קצת גריסי פנינה אבל פחות דביקי ויותר אוורירי. שוס

מה צריך?
 
כוס כוסמת ירוקה מושרית שעה, מסוננת ושטופה היטב
 
חצי כוס עדשים שחורות מונבטות
 
בצל קצוץ
 
פלפל אדום קצוץ
 
חבילת פטריות שמפיניון או כל סוג שתרצו, חתוכות גס בלי הגזע
 
שן שום קצוצה
 
אצבע ג'ינג'ר קצוץ
 
מעט שמן זית, מלח עשבים ופלפל לפי הטעם
 
כמה כפות סויה ללא גלוטן

מה עושים עם זה?
 
הרתיחו הרבה מים בסיר כמו לפסטה. כשהמים רותחים, הכניסו את הכוסמת שהשורתה, סוננה וערבבו, אחרי רתיחה תנו לזה 10 דקות על האש עם ערבוב מדי פעם, בדיוק כמו עם פסטה.
 
לאחר 10 דקות תוציאו כמה גרגרים ותבדקו שהם כבר רכים, אך לא רכים מדי. הוציאו למסננת שטפו במים קרים והניחו בצד.
 
במחבת רחבה חממו את השמן, הוסיפו מלח פלפל, ג'ינג'ר ואת הבצל וערבבו קצת עד שמתרכך, הוסיפו את השום, הפלפל והפטריות והקפיצו יחד כחמש דקות עד שהירקות מתרככים. הוסיפו את הסויה לעוד 2 דקות על האש. כעת הוסיפו את העדשים המונבטות וערבבו כדקה, רק שיתערבבו עם הירקות, תטעמו לראות שלא חסר תיבול.
 
הוסיפו כמה כפות מהכוסמת וערבבו שוב, הגישו עם כוסברה מעל כמובן!
 
הכוסמת שנשארה תהיה לכם למחר לירקות מוקפצים אחרים!
 
נשמרת ככה מעולה בקופסת זכוכית אטומה עד 5 ימים.
 
תיהנו, לדעתי יצא מוש

מתכונים כאלו ודומים להם, יש בספר מתכונים שלי שמקבל מי שמצטרף לתכנית

Time To Refresh

תכנית קבוצתית אונליין לאיזון התזונה והמחשבה כל הפרטים כאן

לקבוצת שגרירות של בריאות בפייסבוק

    2030
    0