שמרית גורן-בולוטין

15 דצמ 20211 דקות

מרק פטריות וכרובית חורפי

עודכן ב: 7 דצמ 2022

המקרר מלאאא פטריות

ויש גם כרובית אחת

וקר בחוץ

יצא מרק משגע של פטריות וכרובית שגם הילדים אהבו מאד.

מה צריך?

650 גרם פטריות מופרדות מהגבעולים, הפעם שילבתי פטריות קרימיני חומות, 2 פורטובלו ענקיות, כמה שיטאקי ושמפיניון. אתם מוזמנים לשלב איזה פטריות שתרצו.

כרובית גדולה מופרדת לפרחים קטנים מאד

בצל לבן גדול קצוץ

2 בצלים ירוקים קצוצים

4 שיני שום חתוכות גס

שורש ג'ינג'ר מגורד, בערך אצבע שלמה

חצי כפית צ'ילי גרוס ( לא חובה )

חצי כף פלפל שחור

כף שטוחה מלח גס אטלנטי

כפית אבקת שום

חצי כפית אגוז מוסקט

2 כפות שמן זית

מה לעשות עם זה?

בסיר גדול חממו את שמן הזית, הוסיפו את התבלינים וערבבו מעט, הוסיפו את הבצל הקצוץ הלבן וערבבו שוב עד התרככות.

כעת ניתן להוסיף את השום והכרובית, לערבב היטב, לכסות עם מכסה ולהפחית לאש נמוכה ולאדות את הכרובית והבצל בסיר כשבע דקות, שימו לב שהתחתית לא נשרפת וכדאי מדי פעם לפתוח את הסיר ולערבב מעט, ניתן להוסיף 2 כפות מים אם יש צורך.

לאחר האידוי הוסיפו את הפטריות, ערבבו שוב, הוסיפו מים עד שהם מכסים כמעט את כל הירקות (הפטריות מאבדות מנפחן בבישול), הביאו לרתיחה, כסו עם מכסה ובשלו כעשרים וחמש דקות על אש נמוכה, עד שהכרובית רכה.

את הבצל הירוק ערבבו לתוך המרק לאחר שסגרתם את האש, הגישו חם ותהנו.

כל הבית ריח מטריף של אדמה, חורף ופטריות.

תענוג

    6390
    2