top of page
תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

לביבות זוקיני וירק אפויות

שאריות של עשבי תיבול שעדיין לגמרי אכילים אבל כבר קצת פחות רעננים, יש לכולנו במקרר. תמיד יש מה לעשות איתם.

להוסיף לפסטו, להוסיף לקציצות, לשייק, להכין איתם ממרחים, רטבים, לטחון עם טחינה, להכניס למרק..

אבל הפעם החלטתי להכין מהם לביבות, אולי נחה עלי רוח החג המתקרב מי יודע.


לביבות זוקיני וירק אפויות- לאוהבי השמיר בלבד!



טבעוני, ללא גלוטן.

 

מה צריך?

4 כפות גדושות קמח חומוס

כף מלח עשבים

כפית אבקת שום

4 שיני שום קלופות

צרור גדול שמיר מופרד מהגבעולים העבים

צרור גדול פטרוזיליה מופרד מהגבעולים העבים

3 זוקיני ענק עם הקליפה חתוכים גס

2 בצלים חתוכים גס

4 כפות שמרי בירה

מעט שמן זית להברשה

 



הכנה:


  • למעבד מזון הכניסו את הבצלים ועבדו בפולסים עד שהוא קצוץ דק, אפשר גם לגרד על פומפייה, שימו לב שלא יהפוך לנוזלי מדי, כשהוא קצוץ העבירו אותו לקערה גדולה.

  • הכניסו למעבד המזון את השמיר, הפטרוזיליה ואת השום ועבדו בפולסים עד שהכל נקצץ, צרפו את תערובת הירוקה לבצל.

  • עכשיו תור הזוקיני להיכנס למעבד המזון וגם אותו מעבדים עד שהוא דק

  • מצרפים אותו לקערה ומערבבים הכל .

  • נותנים לתערובת לשבת כרבע שעה ואז סוחטים אותה מנוזלים (פשוט לקחת חופן בין האצבעות ולסחוט לכיור) עד שכל התערובת יחסית יבשה.

  • הוסיפו את קמח החומוס ואת התבלינים לתערובת וערבבו היטב.

  • תנו לתערובת לשבת להתמצק.

  • חממו תנור ל 180 מעלות, הניחו ניר אפיה אקולוגי על תבנית התנור והברישו אותו עם שמן זית.

  • כשהתנור חם, הכינו את הלביבות כשהידיים שלכן מוברשות במעט שמן זית

    והניחו על התבנית. לפני האפייה הברישו מעט שמן זית על כל לביבה ואפו כארבעים דקות, אין צורך להפוך.

 

הלביבות עדינות וטעימות וממכרות , בטעם ירוק חזק של שמיר.

הכי כיף להגיש עם טחינה ירוקה וסלט

 

בתאבון וחג שמח!



אם תרצו מתכון ללביבות זוקיני קצת יותר בשרניות, הוא כאן:

לביבות קינואה זוקיני ושמיר: https://bit.ly/3avJtlt




 

209 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page