מכירים את זה שילדים רעבים כל הזמן? אני בטוחה שכן, בטח בתקופה אחרונה.
אז לרוב הם לא ממש רעבים אלא יותר משועממים, או צמאים, או עייפים, או הכל יחד.
וזה לא רק הם נכון? גם אנחנו חשים שהאכילה הרגשית מרימה את ראשה בשבועות האחרונים.
אני אומרת בואו וניתן לה קצת מקום ולא נילחם בה. זו באמת תקופה מאתגרת לכולנו.
קצת חמלה לעצמנו ולילדים תועיל כאן.
כדי להתמודד עם המצב בצורה יותר הגיונית, כדאי שתמיד יהיה משהו בבית שיסגור פינה.
שגם יהיה סוג של נשנוש, גם הילדים יאהבו, גם קל להכנה, גם מזין.
נראה לי שהלחם תירס הזה עונה על ארבעת הקושיות. (היי הוא גם מתאים לפסח!)
לחם תירס טבעוני מנחם ללא גלוטן
הלחם הזה יכול לשמש כלחם וגם כעוגה.
הוא מכיל חלבון מקמח החומוס ומאד משביע.
אם רוצים אותו במתיקות מעודנת אפשר להשתמש ב 3-4 תמרים בלבד.
אם רוצים אותו כעוגה קצת יותר מתוקה צריך בין 4-6 תמרים. (וגם פה מדובר על מתיקות מאד עדינה אז תכירו את עצמכם ואת הילדים שלכם לגבי רמת המתיקות)
מה צריך?
כוס קמח תירס (אני משתמשת בקמח תירס אורגני)
חצי כוס קמח חומוס
רבע כוס קמח ארורוט/ טפיוקה / אורז לבן
כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
כפית סודה לשתייה
קמצוץ מלח גס אטלנטי
4 תמרי מג'הול מגולענים
250 מ"ל חלב קוקוס
113 גרם רסק תפוחים טבעי ללא סוכר
3 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
כף תמצית וניל איכותית
כף חומץ תפוחים טבעי (משאירים אותו לסוף לא לדאוג)
מה עושים עם זה?
לחמם תנור ל 180 מעלות צלזיוס
להבריש תבנית אינגליש קייק בשמן זית/ קוקוס
לקערה עמוקה לנפות את הקמחים ולהוסיף את אבקת האפיה וסודה לשתייה, לערבב ולהניח בצד. (הניפוי יעזור ללחם להיות אוורירי יותר)
להכניס לבלנדר או מעבד מזון את חלב הקוקוס, הווניל, התמרים, מלח ורסק התפוחים ולהפעיל עד שהתערובת אחידה.
להעביר את תערובת החלב לתערובת הקמחים ולערבב עד שהם מתאחדים, לא יותר מדי.
כעת ניתן להוסיף איזה תוספת שתרצו , אם תרצו.
ועכשיו תוסיפו את חומץ התפוחים וערבבו שוב ותכניסו מהר לתנור, התערובת תשנה את צבעה וזה מצוין (תהליך כימי קורה פה עכשיו וזה מה שיגרום ללחם שלכם לתפוח אם תכניסו מיד לתנור)
לאפות כעשרים דקות ולא יותר שלא יתייבש
לתת לזה להצטנן לגמרי לפני שפורסים
אחרי יום יומיים כדאי לחמם מעט לפני שאוכלים, להחזיר לו את האנרגיה
אני בחרתי לקשט מעל בקצת שוקולד צי'פס יחסית הגיוניים שמצאתי פה כדי לשמח לבבות ילדים משועממים.
זה עבד. לחמש דקות בערך.
אבל!
הלחם יצא טעים ומפנק גם עם קצת פסטו וירקות, גם עם מעט ריבה וחמאה טבעונית, גם עם אבוקדו ופלפלים...כל אחד לקח את זה לכיוון שלו.
מקווה שתיהנו!
ואם אהבתם, תשתפו עם חברים, מ'כפת לכם.
חג שמייח
רוצים לקבל חוברת מתכונים של פסח במתנה?? תירשמו כאן והיא תגיע אליכם למייל מיד.
Comments