top of page
תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

עוגת תפוזים בניחוח שקדים עם ציפוי וניל


 

לעוגה

1 1/4 כוסות קמח שקדים (שקדים טחונים)

1 1/2 כוסות קמח פליאו (או כל קמח ללא גלוטן 1:1 שמתאים לאפיה)

¼ כוס קמח ארורוט (או קמח טפיוקה/קמח קסאבה)

1 כוס מיץ תפוזים פחות 2 כפות (חשוב שהמיץ לא יהיה קר מהמקרר)

שמרו את הפאלפ מסחיטת התפוזים

3/4 כוס סוכר קוקוס

¼ כוס שמן קוקוס מומס

כף תמצית וניל איכותית

כף טחינה גולמית

1/3 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק

כפית סודה לשתייה (השאירו אותה לסוף)

כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

גרידת 2 תפוזים אורגניים



 

לציפוי הוניל

220 גרם גבינת שקדים/ ביתית (מתכון בסוף העמוד) / גבינת שקדים קנויה (בסוף המתכון יש פירוט איזה גבינות ניתן לקנות בארצות הברית ובארץ)

1 כפית תמצית וניל

3 כפות מייפל (או יותר, תלוי במתיקות שתרצו)

מיץ מחצי לימון


לקישוט

שקדים קלויים קצוצים



הכנה:


חממו תנור ל 180 מעלות / 375 פרהנייט

שמנו תבנית עגולה סטנדרטית עדיף עם תחתית נשלפת / או עם ניר אפייה

בקערה ערבבו את הקמחים, ואבקת האפייה

בקערה קטנה ערבבו את הטחינה עם רסק התפוחים (זה שילוב שיכול להחליף ביצה!)

בקערה נפרדת ערבבו את מיץ התפוזים, סוכר הקוקוס, שמן הקוקוס, פאלפ התפוזים, גרידת התפוזים, הוסיפו את תערובת הטחינה והרסק וערבבו היטב.

העבירו את תוכן הבלילה הרטובה לקערת הקמח וערבבו עד שהתערובות מתאחדות, לא יותר.

הוסיפו את הסודה וערבבו שוב, אם הצבע משתנה זה מצוין (נוצרת תגובה כימית בין הסודה לבין מיץ התפוזים שגורמת להתפחה)

העבירו מיד לתבנית ונערו אותה קצת שהגובה יהיה שווה, הכניסו לתנור

אפו 45 דקות עד שקיסם יוצא ללא פירורים.

צננו בצד

בזמן שהעוגה בתנור, אפשר להכין את הקרם וניל

לאחר שהעוגה מתקררת מעט, פזרו את הקרם על העוגה והגישו

ניתן לפזר שקדים קצוצים קלויים מעט מעל הציפוי

ניתן לשמור בקירור עד 6 ימים.

טעם חלום.

 

הערות ומענות:


  • גבינות שקדים שניתן להשתמש בהן במתכון: בארצות הברית יש את גבינות Kite Hill, תקנו את הטבעית. בישראל יש גבינת שקדים טבעית של חברת תמי'ז (בניצת הדובדבן ובחנויות טבע אחרות), או כל גבינת שקדים טבעית שתמצאו ללא רכיבים לא רצויים.

  • להכין לבד גבינת שקדים: השרו כוס שקדים ללילה, למחרת סננו ושטפו והעבירו למעבד מזון חזק עם חצי כוס מים והתחילו לטחון לאט, אולי תצטרכו להוסיף עוד קצת מים, עשו זאת בהדרגה. הוסיפו מעט מלח כמובן, רבע כפית חומץ תפוחים , ערבבו ויש לכם גבינת שקדים טבעית.

  • כן, אפשר גם גבינת קשיו/ מקדמיה כמובן




שיהיה לכם חורף נעים, מקווה שבקרוב יהיו לכולנו בשורות טובות.

שלכם,


שמרית

 

312 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page