top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

פנקייק שווה ביותר שמתאים גם לפסח


מסורת זו מסורת, שבת זו שבת

אז פנקייק בחג הפסח, למה לא בעצם?

האמת היא שזה לא שאנחנו שומרים כשרות כלשהי אבל יוצא שרוב הקמחים שאני משתמשת בהם בבית בשוטף, מתאימים לפסח לאוכלי קטניות, קמח חיטה לא היה אצלי בשימוש כבר די הרבה זמן ואם כבר חיטה אז אני קונה רק קמח שטחון מדגנים עתיקים שמגודלים פה בצורה אורגנית כמו למשל קמח איינקורן, קמח קמוט ועוד כל מיני קמחים שיש רק פה בטקסס ואפילו איני זוכרת את שמם, אנחנו גרים 20 דקות מטחנת הקמח הכי שווה באזור וכל המאפיות הכי טובות, מזמינות ממנה קמחים.


אבל הפנקייק הזה הוא מקמחים אחרים, ללא גלוטן ומתאימים לפסח (לאוכלי קטניות).



מה יש בהם:


כוס קמח קמח *סורגום (נקרא גם קמח דורה)- אני קונה את זה

¼ כוס קמח טף

¼ כוס קמח ארורוט / קמח טפיוקה / קמח קסאבה

¼ כוס מייפל / סילאן אם בא לכם פנקייק כהה

כף תמצית וניל

כוס חלב סויה אורגני/ כל חלב צמחי אחר בלי המתקה

1 בננה בשלה מעוכה / 1/3 כוס של רסק תפוחים טבעי לא ממותק / מי שרוצה יכול ביצה במקום (אורגנית כמובן)

כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

קמצוץ מלח ים איכותי


*סורגום/ דורה הוא דגן עתיק שמקורו באפריקה, הדגן הזה עמיד מאד גם בתנאי חום כבדים ולכן פופולרי ביבשות חמות ויבשות (הוא אינו צורך הרבה מים ולכן גם מבחינה אקולוגית הוא נפלא) חשוב לדעת שהוא אינו רגיש למזיקים ולכן כמעט ולא מרססים אותו. הוא נחשב אחד מחמשת הדגנים הנצרכים ביותר בעולם, מכיל שלל ערכים תזונתיים ןווביניהם מגנזיום, ויטמינים מסוג B, כמות נאה מאד של חלבון (כמו בקינואה), נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים, הוא יכול להחליף קמח חיטה ברוב המתכונים 1:1, הוא קצת יותר יבש ובגלל שנטול גלוטן, תמיד כדאי לערבב אותו עם קמחים אחרים. נראה לי ששכנעתי אתכם, לא?


מה לעשות עם כל אלו:


בקערה 1 ערבבו את הקמחים, אבקת האפיה, המלח

בקערה 2 ערבבו את הבננה או התחליפים שלה, הוניל, החלב

חממו מחבת איכותית נון סטיק שאינה שרוטה או פגומה

חברו את תוכן הקערות עד שהבלילה מוכנה ובלי גושים

הברישו מעט שמן זית/ קוקוס/ אבוקדו על המחבת (ממש בקושי לשי

העבירו חצי מצקת למחבת, תזכרו שתמיד הראשונים הם לא משהו..לא להתייאש. תנו להם להשחים קצת ואז להפוך לצד השני, האש צריכה להיות בינונית ולא גבוהה מדי.




הגישו חם עם סלט פירות עונתי, מייפל, אגוזים, חרוסת או מה שבא לכם.

הם טעימים גם אחרי כמה שעות בלי שום תוספת אם מישהו רעב שוב..פשוט תשאירו מה שנשאר על השולחן וזה יתחסל.


מתכון כזה ודומים לו, יהיו חלק מספר המתכונים של תכנית הניקוי הקרובה שמתחילה ב 22 למאי, בתכנית נאכל תזונה עשירה, מגוונת וטעימה להפליא מן הצומח, נעבור תהליך שינוי והתחדשות ונגיע לקיץ מוכנות ובריאות קצת יותר

מי שרוצה פרטים נוספים על הניקוי, הכל בכפתור פה למטה:




מועדים לשמחה עמוק בלב





299 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page