top of page
תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

קינוח אלוהי של שוקולד, חמאת בוטנים ובייגלה מלוח

כשבאים אלינו אורחים או שאנחנו הולכים להתארח הכי קל לי להכין קינוח שוקולדי כלשהו.

למה?

  1. שוקולד זה החיים

  2. זה קל ומהיר להכנה

  3. הרכיבים תמיד זמינים לי בבית

  4. אפשר לשחק עם זה כל פעם בצורה אחרת

  5. כולםם אוהבים שוקולד, במיוחד כשהוא ביתי וגורר מילים כמו ואווו, מהמממם..נראה טובבב, הכנת לבד??.

  6. זה תמיד קינוח מנצח, כי שוקולד אמיתי וביתי זה החיים


אז למרות שקינוחי שוקולד נראים מורכבים להכנה, האמת היא שאין יותר קל מזה.

רק צריך להבין את הרעיון הבסיסי ואז השמיים הן הגבול.


הרעיון הוא להכין לבד את השוקולד מעיסת קקאו בשילוב חמאת קקאו/שמן קוקוס בשילוב ממתיק כמו מייפל למשל ואז ממנו להמריא כל פעם למחוזות חדשים עם טעמים חדשים ושילובים מפתיעים.


אל תפחדו מהמטבח, מקסימום לא יצא טוב. זורקים ומתחילים שוב.

מה נראה לכם שלא זרקתי מעולם כשלונות במטבח?


תמשיכו למתכון למטה



אז רציתי קינוח שגם הילדים הצעירים יעופו עליו, שיהיה בריא אבל גם קצת לא, כדי למשוך אותם אלי..ומכיוון שהזומנתי ליומולדת של נערה מהמממת צליאקית החלטתי להוסיף לשוקולד קצת בייגלה מלוח ללא גלוטן שקניתי . כן, הוא לא בריא בעליל. וכן, מדי פעם לא יקרה כלום אם שאר התזונה סבבה לגמרי ובמיוחד אם הבייגלה הזה מגיע עם הרבה מאד רכיבים טובים שיעכבו את עלית הסוכר מהפחמימה המרוקנת הזו ונוגדי החמצון בשוקולד ילחמו ברדיקלים החופשיים מהשמנים הצמחיים שיש במוצרים כאלו. תזכרו שהשוקולד הוא RAW ולא מחומם, מה שאומר שהוא מכיל הרבה נוגדי חמצון.

שכנעתי את הסופר בריאותיסטים פה?


אחלה, לעבודה.


לפני מה שצריך שימו לב שכל הרכיבים צריכים להיות בטמרטורות חדר כדי שלא יקררו את המסה ויהרסו אותה.

מה צריך?

  • מנה אחת של שוקולד בסיס (אם אין לכם זמן, כוח או שניהם, תוכלו להשתמש פה בחבילת שוקולד מריר איכותי 75% ומעלה, פשוט המיסו אותו)

  • חצי כוס חמאת בוטנים טבעית בטמפרטורת חדר (אפשר גם חמאת אגוזי לוז, חמאת פסטוק או חמאת שקדים) כל עוד הם בכבישה קרה ומכילים רק את האגוז עצמו.

  • 2 כפות שמן קוקוס בטמפרטורת חדר

  • קמצוץ מלח אטלנטי

  • 2-3 כפות מייפל בטמפרטורת חדר

  • כוס בייגלה מלוח ללא גלוטן / פצפוצי קינואה / אגוזים לקישוט



הכנה:


אתם צריכים להחליט איך אתם רוצים להגיש את השוקולד, אפשר בפרלינים או אפשר ביחידה אחת כשוקולד BAR, לפי זה הכינו את התבנית שתרצו. אם זה שוקולד בר, חשוב להניח נייר אפיה על התבנית כדי שהשוקולד יצא בקלות, או עם תבנית סיליקון איכותית.


בקערה ערבבו את חמאת הבוטנים עם 2 כפות שמן הקוקוס ו 2 כפות מייפל, ערבבו עד שהעיסה חלקה לגמרי. תטעמו. זה אמור להיות מתוק אבל לא מדי. כעת הוסיפו את שוקולד הבסיס לקערה וערבבו את הכל יחד, העיסה צריכה להיות חלקה ואם היא לא, אפשר להוסיף כף של שמן קוקוס ולערבב שוב. התערובת צריכה להיות טעימה מאד! אם היא עדיין לא מספיק מתוקה עבורכם, הוסיפו עוד 1-2 כפות מייפל.

העבירו את התערובת לתבנית שבחרתם, הקפיצו מעט שיצאו בועות האויר, כעת פזרו מעט מלח גס מעל ולאחר מכן את הקישוט שבחרתם, הטביעו אותו מעט לתוך התערובת שישאר יציב.

זהו, סיימתם, כעת נותר רק להכניס להקפאה לשעתיים לפחות .

נכון שהיה קל? תזכרו שהשוקולד לא מטומפרר ולכן נמס בטמפרטורת החדר לאט לאט, אז שימו לב לא להשאיר בחוץ יותר מדי זמן. כשאתם לוקחים אותו אתכם לאן שהזומנתם, שימו לב לא לשים אותו יחד עם משהו חם והשתדלו ישר להכניס לפריזר כשאתם מגיעים לשם.


שיהיה לכם תמיד מתוק בלב

שתמיד תהיה לכם סיבה להיות שמחים,

תביאו שוקולד שאתם מכינים לאנשים שזקוקים לשמחה בחיים שלהם..ויש לא מעט כאלו לצערי בשנה האחרונה.


עד הפעם הבאה..שאו ברכה ותפילה שכולם ישובו הביתה



139 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page