אוזני המן Inside Out


נכון..אני קצת באיחור והיכן הייתי לפני שבוע?!

אז יש לי קצת עומס בחיים בזמן האחרון ונזכרתי להעלות רק שלשום לפייס מתכון של אוזני המן האלופות שלי מלפני כמה שנים.

השנה החלטתי ללכת על גרסה טבעונית וללא גלוטן ויצא שמה שאמור להיות המילוי בדרך כלל..הפך לבצק.

לכן הם אוזני המן Inside Out

אז להלן 2 הגרסאות, יש לכם עוד כמה ימים להתנסות או לשמור לשנה הבאה.

הגרסה מקמח הכוסמין היא קלה ביותר להכנה, הבצק נוח לתפעול והילדים יכולים להשתתף בכיף.

הגרסה ללא גלוטן היא ניסיון ראשון שלי ויצא ששיחקתי והוספתי ורידדתי וקררתי עד שהרגשתי שהוא מוכן, יצא טעים ופריך אך הבצק יותר מאתגר לעבודה..צריך להיות מאד עדין איתו ומי שאוהב/ת אתגרים קלים- שתנסה.

אין ספק שזה מתכון בסיסי ועוד אחזור אליו בהמשך למקצה שיפורים.

אז קבלו את 2 הגרסאות, את שתיהן אכלו פה בהנאה רבה, וזה מה שחשוב באמת

גרסה 1- אוזני המן טבעוניות מקמח כוסמין

להכנת הבצק: 2 כוסות קמח כוסמין מלא (אני השתמשתי בקמח כוסמין מלא של מנחת הארץ ) 1 כפית א. אפייה ללא אלומיניום 2 כפות סוכר קוקוס אורגני 2 כפות מים רותחים 1/2 כוס מים חמימים 1/3 כוס שמן קוקוס מומס

  • לושו יחד את החומרים עד שנוצר בצק בצק גמיש ונוח לעבודה

  • הכניסו למקרר למנוחה קלה של חצי שעה עטוף בניילון נצמד

  • בינתיים אפשר להכין את המילויים (מפורטים פה למטה)

  • לאחר חצי שעה בקירור קמחו משטח עבודה ורדדו את הכדור לשכבת בצק דקה.

  • כעת חוררו עיגולים עם כוס

  • שימו לב שהבצק לא דק מדי ולא עבה מדי

  • לעכשיו אפשר לחמם תנור ל 175 מעלות.