נכון..אני קצת באיחור והיכן הייתי לפני שבוע?!
אז יש לי קצת עומס בחיים בזמן האחרון ונזכרתי להעלות רק שלשום לפייס מתכון של אוזני המן האלופות שלי מלפני כמה שנים.
השנה החלטתי ללכת על גרסה טבעונית וללא גלוטן ויצא שמה שאמור להיות המילוי בדרך כלל..הפך לבצק.
לכן הם אוזני המן Inside Out
אז להלן 2 הגרסאות, יש לכם עוד כמה ימים להתנסות או לשמור לשנה הבאה.
הגרסה מקמח הכוסמין היא קלה ביותר להכנה, הבצק נוח לתפעול והילדים יכולים להשתתף בכיף.
הגרסה ללא גלוטן היא ניסיון ראשון שלי ויצא ששיחקתי והוספתי ורידדתי וקררתי עד שהרגשתי שהוא מוכן, יצא טעים ופריך אך הבצק יותר מאתגר לעבודה..צריך להיות מאד עדין איתו ומי שאוהב/ת אתגרים קלים- שתנסה.
אין ספק שזה מתכון בסיסי ועוד אחזור אליו בהמשך למקצה שיפורים.
אז קבלו את 2 הגרסאות, את שתיהן אכלו פה בהנאה רבה, וזה מה שחשוב באמת
גרסה 1- אוזני המן טבעוניות מקמח כוסמין
להכנת הבצק: 2 כוסות קמח כוסמין מלא (אני השתמשתי בקמח כוסמין מלא של מנחת הארץ ) 1 כפית א. אפייה ללא אלומיניום 2 כפות סוכר קוקוס אורגני 2 כפות מים רותחים 1/2 כוס מים חמימים 1/3 כוס שמן קוקוס מומס
לושו יחד את החומרים עד שנוצר בצק בצק גמיש ונוח לעבודה
הכניסו למקרר למנוחה קלה של חצי שעה עטוף בניילון נצמד
בינתיים אפשר להכין את המילויים (מפורטים פה למטה)
לאחר חצי שעה בקירור קמחו משטח עבודה ורדדו את הכדור לשכבת בצק דקה.
כעת חוררו עיגולים עם כוס
שימו לב שהבצק לא דק מדי ולא עבה מדי
לעכשיו אפשר לחמם תנור ל 175 מעלות.
להכנת המילויים: למילוי שוקולד קוקוס: חבילה 1 של שוקולד מריר 85% איכותי במיוחד (או כמובן עיסת קקאו נא למי שרוצה) כף מייפל/ סילאן (או לפי הטעם) כף שמן קוקוס 1 כפית תמצית קוקוס 4 כפות פתיתי קוקוס אורגניים
בבן מארי על אש ממש נמוכה המיסו את השוקולד, הזהרו שלא יישרף
לאחר שמורידים מהאש הוסיפו שמן קוקוס ומייפל וערבבו,
כעת הוסיפו פתיתי קוקוס ובחשו. המילוי מוכן.
למילוי תמרים ופקאנים:
כוס וחצי פקאן (שהשרתי חצי שעה) 2 כפות שקדייה 7 תמרי מג'הול מגורענים 1 כפית תמצית וניל אמיתית כף מייפל 3 כפות פתיתי קוקוס אורגניים
את כל החומרים הכניסו למעבד מזון והפעילו בפולסים עד שנוצר בצק
חיבור האוזן והמילוי
את המילויים הניחו עם כפית באמצע כל עיגול, חשוב לא למלא יותר מדי את העיגולים כדי שהאוזניים לא יפתחו וצרו משולש
את שולי המשולש הדביקו בעזרת טיפה מים על האצבעות (טיפ מעולה של גלי לופו אלטרץ )
הכניסו לתנור ל 25 דקות על 175 מעלות
צננו לפני הנגיסה!
גרסה 2- אוזני המן Inside out ללא גלוטן וטבעוניות
כוס וחצי קמח שקדים
רבע כוס קמח טף
רבע כוס קמח טפיוקה / או רבע כוס קמח שורש Arowroot
2 כפות סוכר קוקוס
שליש כוס מים רותחים פלוס 2 כפות
רבע כוס שמן קוקוס פלוס שתי כפות
שתי כפות אבקת זרעי פסיליום
כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום וללא גלוטן
7 תמרי מג'הול
1 כפית תמצית וניל
הכניסו את החומרים למעבד מזון ועבדו בפולסים עד שנוצר בצק גמיש. אם הוא יבש מדי הוסיפו עוד תמר .
העבודה על הבצק הזה זהה לעבודה על בצק הכוסמין (ראו למעלה).
החלטתי לא ללכת על מילויים מורכבים ופשוט להשתמש בממרחי אגוזים מעולים
- ממרח אגוזים צ'ופלה של שלי'ס-
יש להשיג את שניהם בחנויות טבע
לחמם אגוזים זה לא להיט, השמנים מתחמצנים ולכן לא ממליצה לאכול אגוזים מחוממים על בסיס קבוע.
מדי פעם זה אפשרי כמו כל דבר אחר בחיים. במידה
שיהיה חג שמח, ובעיקר מבדח- כי זו מטרת החג.