אם לא שמתם לב, האביב פה במלוא תפארתו.
לקום בבוקר ולגלות שהשמש הקדימה אותי, זה כבר עושה לי טוב בלב.
לא משנה מה הלו"ז שלי לאותו היום, הוא כבר יראה אחרת.
קליל ואופטימי יותר.
כי מה ממלא יותר משמש, פריחות וריח של קלילות באוויר.
אני מציעה לכם להסתכל קצת החוצה מחלון הרכב בדרככם לעוד יום שגרתי, מצד שמאל וגם מצד ימין תראו הרבה מאד צמחי בר פורחים וממלאים כל פינה שלא רוססה למוות ע"י חומרים מזיקים.
כל הצמחייה הפראית הזו, קיימת כבר שנים רבות בארץ והרבה מאד אנשים ליקטו וחיו ממנה והכינו מטעמים , חלקם עדיין עושים זאת. (אשמח להזמנה אליהם הביתה למי שמכיר)
אם רק לא נפריע לה- לצמחיית הבר, היא תמשיך למלא ולצבוע לנו את הדרכים בירוק, צהוב, סגול וורוד (ראיתם שקדיות פורחות כבר?)
אז די לרסס עשבים שוטים!!!!
אחרי שהסתכלתם שמאלה וימינה, נסו להבחין בעלים ירוקים רחבים שנקראים חלמית (חוביזה)
אני זוכרת שבדרכי הביתה מבית הספר בהרצליה, הם היו פזורים בכל מקום, היינו קוטפים ואוכלים את הלחם של הצמח., ומקנחים בחמציצים.
אז למי מכם זה מרגיש מוזר לקטוף עלים ולאכול אותם?
אולי לחלק מכם זה נשמע הזוי, להיות כל כך מחובר לטבע ולאמא אדמה עם חליפת הייטק, פגישות, אימיילים ונסיעות לחו"ל.
זה לא מתתחבר עם מי שאתם היום, אה?
אבל מצד שני אין כמו כמה עלים שקטפתם כדי לחבר אתכם חזרה לעצמכם,
לילדות שלכם שבה לא היה טוב או אסור או מותר או מוזר.
היו עלים, ראיתם, קטפתם, אכלתם.
לא בא לכם לטפס שוב על עץ תותי הבר ולהאכיל תולעי משי בקופסת נעליים?
הרי הייתם מתים שהילדים שלכם יחוו כזו ילדות כמו שרובינו חווינו.
אז הנה, יש לכם הזדמנות פז לחזור רגע אחורה.
קחו את הילדים אתכם
בדרך תקטפו קצת חרציות לסלון, במקום לקנות פרחים בחנות
כל זה במרחק נגיעת יד מכם...רק תעזו וצאו מהקופסה השגרתית שלכם (בלי להעליב, כן?)
אני ממליצה לכם בחום לקטוף עלי חוביזה כל עוד הם בשיא פריחתם (שזה מממש הרגע!)
ולהכניס אותם למטבח שלכם.
אצלי כבר כמה שבועות הם כל בוקר בשייק, ולפעמים גם במוקפצים וגם בקציצות.
למוכשרים מבניכם הם מושלמים לממולאים! (רוית רווה אני סומכת עליך פה..)
אז מה יש בה בחוביזה שכל כך כדאי להכניס אותה לבטן שלנו?
קודם כל לכל אלו שמשקיעים ים של זמן וכספים כדי להיות יותר בריאים, יש פה מזון על ללא עלות בכלל.
להלן כמה פרטים חשובים על החוביזה:
* כל מתכון עם תרד או מננגולד - אפשר להחליף בחוביזה
* פשוט להוסיף לשייק 2 כוסות עלי חוביזה עם בננה, תמר מים וקרח. אפשר גם
קצת קקאו נא למי שרוצה.
* העונה נגמרת באפריל אז יש לכם חודש לעשות את זה
* החוביזה עשירה בברזל, חלבון ובויטמינים מסוג A, B,C
* מכילה נוגדי חמצון רבים שיעזרו לכם להלחם ברדיקלים חופשיים (שהם בכל מקום בעצם ואתם גם מכינים אותם לגופכם לפעמים)
* היא כמובן מכילה כלורופיל כמו כל העלים הירוקים וסובים תזונתיים העוזרים
לעיכול זורם
* החוביזה עוזרת להיפטר משיעול ומליחה, ומתאימה בדיוק למי שהחליט להצטנן עכשיו
* חליטת עלי חוביזה מאד יכולה להקל על התסמינים של השפעת שחטפתם
* יש מחקרים שהוכיחו שהיא עוזרת במלחמה בכמה סוגי סרטן ובכלל מחזקת את מערכת החיסון שלנו בצורה בלתי רגילה
* הריר של עלי החוביזה יכול לעזור בהחלמה משריטות ופצעים, היא בעצם מחטאת את האזור
ועד תכונות מרפאות רבות נוספות חלקן מאד עתיקות ושמשו את אבות אבותינו שידעו ה כ ל!
חיפשו קל במר גוגל יעלה לכם שלל מתכונים והגיגים על הצמח בר הנפלא הזה.
אני בעד לקחת מה שהטבע נותן לנו, תדעו לכם שזה מחייה את הגוף ואת הנשמה.
מתכון לקציצות בטטה חוביזה מושלמות! (בשיא הצניעות)
בשוק
4 בטטות בינוניות קלופות ומבושלות
2 כפות קמח שקדים
2 כפות קמח טף
צרור חוביזה רק העלים, שטופים
בצל גדול קצוץ
בצל סגול קצוץ
כף וחצי טחינה גולמית משומשום מלא
2 שיני שום
כפית ג'ינג'ר מגורד
כפית שורש כורכום מגורד
מעט מהתבלינים: כמון, מלח עשבים, מלח גס, פלפל אנגלי
במטבח
חממו תנור ל 180 מעלות
הניחו ניר אפיה אקולוגי על תבנית
מעכו את הבטטות וערבבו ביד את כל החומרים
תטעמו ותתקנו תיבול אם צריך
צרו כדורים על היד לא גדולים מדי, שטחו אותם על נייר האפיה
אפו 25 דקות צד אחד, 15 דקות צד שני
חשוב לצנן לחלוטין לפני שאוכלים אחרת יתפרקו, קצת סבלנות!
עם טחינה ליד זה פגז, גם עם פסטו בעצם
כרגיל, רוצה לשמוע איך יצא לכם + תמונות + סירים אלי הביתה.
אביב נפלא שיהיה לנו. א מ ן!