לא יאמן ששוב הגיע פורים

Updated: Feb 24


החגים הישראלים מפתיעים אותי כאן.

מלבד סלסלה עם מסכות בגן של יולי..שכמעט ופספסתי אותה

וחברה שהעלתה תמונות לאוזני המן בפייס..לא היה לי מושג שפורים מתקרב אבל ממש עוד שבועיים!

בזמן הזה בישראל היינו כבר עם תחפושות מוכנות והתרגשות שיא

ופה..לא ממש. לדעתי הגדולים שלי לא יודעים בכלל שפורים מעבר לפינה.

זה כן יושב לי עמוק מאחורי הראש שמרץ זה פורים ותמיד יש גשם (מקווה שלא!)

אבל פה..לא גשם ולא נעליים ובטח לא פורים .. לא נראה לי שנרגיש את החג הזה השנה ואני אתענג על תמונות הפיד שלי מישראל מלא בילדים מחופשים שלכם.

פורים בארצות הברית הופך להלואין, שיש לו קסם מסוים והוא מאד שמח

אבל הוא לא פורים.

אז כנראה שאכין עם הילדים אוזני המן כדי שנרגיש קצת את החג..

אולי נעשה אחה"צ תחפושות, נראה אם יזרמו איתי או אם אני אזכור שכתבתי את זה בכלל..


אז את המתכון לאוזני המן הללו יצרתי לפני כמה שנים בישראל, והוא כל כך מוצלח

שאני מביאה אותו לפניכם גם היום.



אוזני המן ביתיות וטבעוניות מקמח כוסמין וארבעה מילויים לבחירה


רכיבי הבצק

2 כוסות קמח כוסמין מלא (אני השתמשתי בקמח כוסמין מלא של מנחת הארץ )

1 כפית א. אפייה ללא אלומיניום

2 כפות סוכר קוקוס אורגני

3/4 כוס מים חמימים

1/4 כוס שמן קוקוס מומס

אופן הכנת הבצק

לחמם תנור ל 170 מעלות צלסיוס (350 פרהנייט)

ללוש ביד את הבצק (או במיקסר) כמה דקות עד שהוא גמיש ונוח לעבודה. להכין ממנו כדור ולהכניס למקרר לרבע שעה להתייצבות כשהוא מכוסה.

להוציא את הבצק, לקמח משטח עבודה ולרדד את הכדור לשכבת בצק דקה בעובי של 1 ס"מ בערך. לחורר עיגולים עם כוס הפוכה (ילדים מתים על זה), כמה שיותר קרוב אחד לשני כדי לא לבזבז בצק. חשוב לשים לב שהבצק לא עבה מדי ולא דק מדי שלא יקרע. להניח באמצע כל עיגול את אחד המילויים שבחרתם, חשוב לא למלא יותר מדי כדי שהמילוי לא יגלוש החוצה , נסו אחד ותראו כמה בערך צריך (זה כמובן תלוי בקוטר הכוס שבחרתם)

ואחרי שמילאנו את הכדורים, יוצרים משולש. אם מרטיבים את דפנות העיגול עם קצת מים, זה עוזר להדביק את קצוות המשולש (טיפ מעולה ששמחתי לקחת מאשפית המטבח גלי לופו אלטרץ)

מכניסים לתנור ל 18-20 דקות. שימו לב שלא יישרף, כל תנור הוא שונה ואין צורך בהרבה זמן אפייה.


לבחירתכם 4 מילויים שונים:

מילוי שוקולד חלבה

חבילה 1 של שוקולד מריר 85% איכותי במיוחד (או 100 גרם עיסת קקאו/ אבקת קקאו איכותי)

2 כפות סילאן

1 כף מייפל טבעי

2 כפות שמן קוקוס

1 כפית תמצית קוקוס / וניל

1 כף גדושה טחינה גולמית/ חמאת שקדים


בבן מארי על אש מאד נמוכה להמיס את השוקולד עם שמן הקוקוס ולשים לב שלא יישרף, אחרי שנמס וירד מהאש להוסיף תמצית קוקוס/ וניל, סילאן, מייפל ולערבב היטב, להוסיף את הטחינה ולערבב שוב למרקם חלק ואחיד. להניח בצד לצינון 10 דקות

חשוב שהמוצרים לא יהיו קרים מהמקרר כי אז העיסה תיהרס. הוציאו מראש את המוצרים שיהיו בטמפרטורה אחידה- חשוב!!!

שימו גם לב שלא יכנסו מים לתערובת.


זה אורי, הוא המרדד הטוב בעולם.


מילוי תמרים ופסטוקים (אהוב עלי ביותר)

8 תמרי מג'הול מגולענים

1/2 כוס פיסטוקים קלופים לא קלויים

1/2 כוס שקדים לא קלויים

1 כף סירופ חרובים/ מייפל

3 כפות פתיתי קוקוס אורגניים

2 כפות סילאן

להכניס למעבד מזון את האגוזים ולעבוד בפולסים עד שמגיעים לגודל הרצוי, להיזהר שלא יהפכו לאבקה. להכניס לאט ובהדרגה את שאר החומרים ולערבל עד שהעיסה אחידה.

להכין גליל ולהכניס למקרר להתייצבות. (אם יש שאריות, זה הופך להיות כדורי אנרגייה מדהימים)


מילוי חלבה שקדים אליפות

6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

2 כפות שקדייה

1 כפית תמצית וניל

1 כף סילאן/דבש/מייפל

אם זה לא מספיק מתוק עבורכם, הוסיפו עוד כף ממתיק כרצונכם.

ערבבו הכל וזה מוכן

דרך אגב זה ממרח מדהים לבית הספר


מילוי שטרודל תפוחים

2 תפוחים מקולפים ומגורדים גס

1 אגס מגורד בפומפייה

2 כפיות תמצית וניל

1 כפית קינמון

2 כפות סילאן

2 כפות שמן קוקוס

5 כפות קינופלקס (פצפוצי קינואה)/ פצפוצי אורז מלא

1 כף מייפל (רק אם טעמתם והרגשתם שצריך עוד המתקה)

2 כפות מים

להכניס לסיר קטן את כל הרכיבים מלבד פצפוצי הקינואה/אורז ולערבב על אש קטנה עד שהם מתאחדים והתפוחים מתחילים להוציא מיצים. להוסיף את פצפוצי הקינואה/אורז ולערבב. לטעום ולתקן טעמים אם צריך.

לצנן 10 דקות.


ספרו איך יצא ואם יש תמונות, שתפו אותי!

חג שמח!

#פורים #אוזניהמן #חג #מתוקים #טבעוני

הכתוב באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ תזונתי או רפואי ואין בנאמר בו אלא בגדר המלצה בלבד​

3253 Surmont Drive.

Lafayette, CA, 94549

USA

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon

925-878-2963