שמרית גורן-בולוטין

30 ינו 20171 דקות

פאי כוסמין במילוי תרד וקשיו


בשוק

מצרכים לקלתית:

1/3 כוס שמן קוקוס

כוס ו -1/2 קמח כוסמין מלא

1/2 כוס מים רותחים

כפית אבקת אפיה לא אלומיניום

לקרם הקשיו:

כוס ו - 1/2 אגוזי קשיו מושרים ללילה או לכמה שעות

1/2 כף אבקת שמרי בירה

כוס מים

למילוי:

חבילת עלי מנגולד/תרד או שילוב שלהם שטופים וחתוכים ללא הגבעולים
 

 
4 גזרים מקולפים ופרוסים לעיגולים דקים
 

 
3 שיני שום קצוצות
 

 
כף שמן קוקוס למילוי
 

 
כף זרעי צ'יה
 

 
מלח גס, פלפל גרוס
 


 

במטבח

*רגע לפני לחמם תנור ל 180
 

הכנת הקלתית

  • בקערה גדולה הוסיפו את כל רכיבי הקלתית ובחשו עד ליצירת כדור בצק (אם קצת יבש אפשר להוסיף מים, אפשר רטוב אפשר טיפה לקמח)

  • רדדו את הכדור לפי צורת התבנית שבחרתם

  • חוררו עם מזלג כדי שהבצק לא יתנפח

  • הכניסו לתנור ל 5 דקות בלבד והוציאו לצינון

  • השאירו את התנור דולק


 
בינתיים אפשר להכין את המילוי:

  • חממו מחבת עמוקה ,הוסיפו את כף שמן הקוקוס, מלח פלפל וערבבו דקה

  • הוסיפו את הגזרים ומעט מים וכסו עם מכסה כדי שהגזרים יתאדו ויתרככו קצת

  • לאחר חמש דקות בהם ערבבתם מדי פעם, הוסיפו את העלים הירוקים + השום הקצוץ

  • ערבבו וכסו לעוד 2 דקות עד שהנוזלים יצאו מהעלים והנפח ירד

  • סיימו לתקן תיבול לפי טעמכם ורק אז הוסיפו זרעי צ'יה.

הכנת הקרם:

  • סננו את הקשיו מהמים והכניסו אותו לבלנדר

  • הוסיפו את המים ו3 כפות אבקת שמרי בירה והפעילו עד לקבל מרקם של קרם אחיד

הרכבת הפאי

  • ערבבו את המילוי ואת הקרם יחד, שפכו על הקלתית והכניסו לאפיה בתנורר ל 40-45 דקות.

...חובה לצנן לפני שפורסים כדי לתת לו להתייצב מעט, בתאבון!

#מאפה #טבעוני #קשיו

    1260
    0