שמרית גורן-בולוטין

16 מאי 20191 דקות

מרק בטטות ועדשים מונבטות

עודכן ב: 7 דצמ 2022

גשם במאי..אז מרק?

אני לא יודעת מה קורה בישראל

אבל פה בקליפורניה, גשם מבול באמצע מאי.

רוחות מטורפות שהרעידו את החלונות אתמול

וקררררררררררררררררר

מה שכן, אני שמחה עבור הפרחים בגינה שלי שהתחילו לדרוש ממני מים

אבל אני רוצה את השמש שלי חזרה!

קררר לי.

אז בסופ"ש הזה..במקום Nice Cream נאכל מרק..באמצע מאי.

בלי הרבה מילים מיותרות, קבלו מרק פשוט מהמם, טעים, חתיך, מענג וכמובן מזין.

מרק עדשים מונבטות ובטטה מתוקה

1 בטטה יפנית סגולה גדולה מאד (אפשר גם בטטות רגילות למי שלא מוצא)

כוס וחצי עדשים ירוקות מונבטות

2 גזרים

1 בצל גדול

2 גבעולי סלרי ללא העלים

שן שום

אצבע מגורדת של שורש כורכום

אצבע מגורדת של שורש ג'ינג'ר

חצי כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

כף שמן זית או שמן קוקוס בכבישה קרה

קוצצים את כל הירקות לחתיכות קטנות

בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את הגינג'ר, הכורכום, הכמון המלח והפלפל ומערבבים כשלושים שניות.

מוסיפים את הבצל והסלרי ומערבבים עד שהם מתרככים ומתכסים בתבלון (כמה דקות)

אפשר להוסיף 2 כפות מים אם יש צורך.

מוסיפים את השום, הגזר והבטטה ומערבבים כחמש דקות.

מוסיפים את העדשים ומים עד לכיסוי פלוס חצי כוס.

מביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות או עד שהירקות רכים.

מומלץ להגיש עם אגוז ברזיל מגורד או שמרי בירה מעל

תיהנו ותתחממו

#מרק #עדשים #בטטה #טבעוני #ללאגלוטן

    1960
    2