top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

מרק דלעות לכבוד הסתיו


אחרי קיץ מהביל ביותר גם בארץ וגם באוסטין, טקסס, לפני כשבועיים החום החל להישבר

סוף סוף.

גשם ירד ומילא את ליבי באנחת רווחה ובשמחה, השמים הפכו לכחולים ועננים אמיתיים של פעם ריחפו מעלינו

כל הירוק זהר ויצאנו גם לטייל קצת.

ריח של גשם ראשון ישר זורק אותי להכין את המרק הראשון לעונה

ולמרות שעדיין חם כאן אצלנו באוסטין, תמיד טוב שיש מרק על האש.

יצא מרק כל כך טעים וכל כך קל להכנה, זה פשע לא להכין אותו.



מרק דלעות מוקרם טבעוני


מה צריך?

100 גרם מחית של דלעת / אפשר גם מפחית שימורים

כוס חלב קוקוס ללא תוספות, רצוי Aroy-D

2 זוקיני צהוב שטוף וחתוך גס (זוקיני הוא ממשפחת הדולעים, ידעתם את זה נכון?)

בצל צהוב גדול קצוץ

2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות גס

3 שיני שום קצוצות

6 עלי מרווה קצוצים

כף מלח ים אטלנטי גס

כף פמפקינג ספייס

מעט פלפל שחור לפי הטעם

כף שמן קוקוס

כף שמן זית

מים לפי הצורך



מה לעשות עם זה?

מחממים סיר רחב ומוסיפים לו כף שמן זית ואת הבצל הקצוץ עד להזהבה.

מוסיפים את הפלפל ותבלין הפמפקינג, מערבבים היטב עם השמן והבצל, כעת מוסיפים את הזוקיני הצהוב החתוך ומערבבים כך שכל הזוקיני יתכסה בתבלינים ובבצל, מטגנים כמה דקות בלי לערבב יותר מדי.

אחרי שרואים מעט חריכה על חלק מהזוקיני, הגיע הזמן להוסיף את הבטטות וגם אותן לערבב היטב לתוך הירקות בסיר ולתת להן זמן בסיר להשחמה קלה.

סבלנות כאן היא מאד חשובה להוצאת הטעמים מהירקות, אל תמהרו.

לאחר כמה דקות של טיגון קל של הירקות, אפשר להוסיף את השום ולערבב שוב.

הוסיפו את מחית הדלעת ומים עד לכיסוי הירקות + 2 כוסות נוספות ואת המלח, הביאו לרתיחה.

כעת טעמו את הנוזל, אם לא מספיק מלוח, אפשר להוסיף עוד קצת מלח עכשיו.

לאחר הרתיחה הוסיפו את המרווה הקצוצה וערבבו קלות כדקה

כעת טחנו במוט בלנדר את המרק, אפשר להשאיר חלק מהירקות חתוכים גס, זה נותן מרקם נפלא בפה.

לאחר שטחנתם למרקם הרצוי, הוסיפו את חלב הקוקוס והביאו לעוד רתיחה על אש מאד נמוכה.

תטעמו תקנו טעמים וזהו,

המרק מוכן!


אני הוספתי למרק קוביות טופו בסומק שיצאו מעולה! מתכון לטופו כאן



תהנו מההכנה, בתאבון ושנה נפלאה

32 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page