top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

5 קינוחים בריאים ומוש לחג רוצים?

עודכן: לפני 6 ימים


שגרה, מבקשת שגרה

רגועה, כזו שנעים בה והכל ידוע ואין הפתעות

ואין עצב שקורע לך את הלב כמה פעמים ביום.

מה כבר ביקשתי?


נתפלל לחזרת החטופים

נתפלל לשלום החיילים, המפונים וכל מי שנמצא בסכנה.

נתפלל לשגרת חיים טובה, בריאה ופוריה לכל הצדדים שרוצים לחיות בשלום.


הזמן לא עוצר מלכת ופסח הגיע ולאלו מכם שרוצים על שולחן החג כמה קינוחים פחות כבדים ועל טהרת הבריאות, סידרתי לכם 5 מתכוני מתוקים בפוסט אחד.


אז לבחירתכם 5 קינוחים ללא סוכר מעובד ועם סיבים תזונתיים ושלל ערכים,

כן כן..יש כאלו קינוחים.


1. בלונדיס שקדים- (כמות לפיירקס מלבני בינוני)

 (כן זו עוגה שמחממים בה שקדים ואגוזים למרות שזה לא מומלץ בריאותית, לעשות את זה פעם ב זה בסדר גמור, הכל במידה.)


מה צריך: 

1/2 כוס ממרח שקדים עם קוקוס קקאו (בישראל השתמשתי בחמאת אגוזים של חברת רסטיז, אבל אפשר כל חמאת אגוזים אחרת שיש)

1/2 כוס חמאת שקדים

1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא

כוס וחצי קמח שקדים (שקדים טחונים, אין צורך שיהיו קלופים)

1 כף קמח ארורוט / קמח טפיוקה

1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

קמצוץ מלח גס

1 כפית תמצית וניל

1 בננה בשלה מעוכה

2/3 כוסות סוכר קוקוס

1 קופסא קטנה רסק תפוחים טבעי ללא סוכר (110 גרם)

 

מה לעשות:

  • חממו תנור ל 170 מעלות

  • הכינו פיירקס עם ניר אפיה אקולוגי

  • ערבבו בקערה את חמאות האגוזים, השקדים והטחינה יחד עם הסוכר, הווניל, רסק התפוחים והבננה המעוכה. העיסה צריכה להיות חלקה לגמרי מגושים.

  • ערבבו בקערה נפרדת את הקמחים (רצוי לנפות) ואבקת האפייה והמלח.

  • אחדו בין שתי התערובות עד שהעיסה אחידה, העבירו לפיירקס ודאגו שהעיסה מפוזרת בצורה שווה.

  • אפו כ 25 דקות עד שהעוגה משחימה. צננו לגמרי לפני הפריסה.

  • העוגה מעולה כשהיא חמימה אך גם כשהיא בטמפרטורת החדר.

  • שמרו בקירור. טעים חבל"ז.




2. מוסקדו- מוס שוקולד מאבוקדו


אבוקדו- זה מזון על בכל קנה מידה, אבל בקינוח? ברור.

אז מעבר לטעמו המעלף, וליתרונות הבריאותיים שהוא מכיל (ותכף נעבור עליהם) - לאבוקדו יש מרקם חד פעמי שמשתלב נפלא במתכונים מתוקים.

במתכונים אלו הוא אינו מורגש בטעם העדין שלו אך המרקם שלו מוסיף קרמיות משגעת לכל מתכון שתכינו.

בגלל שמחצית ממנו הוא חומצות שומן בריאות, הוא משביע ועוזר לנו לספוג לגופניו ויטמינים שמסיסים רק בשומן, לכן כדאי ורצוי להוסיפו גם לסלטים, שייקים וסתם נשנושי ירקות ופירות.

אז מה יש בו בפרי המדהים הזה:

** חומצות שומן חד בלתי רוויות (בקיצור השומן הטוב בשבילכם)

** חלבון מלא (אמנם לא בכמות עצומה, אבל מי אמר שאנו זקוקים לכל כך

הרבה חלבון??)

** סיבים תזונתיים שיעזרו לכם לעכל טוב יותר את המזון

** ויטמין E- זו הסיבה שהוא נפלא לעור הגוף והפנים ומסיכת אבוקדו נחשבת ללהיט

** ויטמיני B, חומצה פולית ומינראלים

** הוא טעים בטירוף..ואם היינו יכולים להתחתן גם עם ירקות ופירות, הוא היה

המועמד המושלם עבורי. (לא להיבהל זה נשאר רק במחשבות הרחוקות שלי יחד עם מגורים משותפים עם כוסברה ושאר ירקות)

רוצים את המתכון גם? לא תאמינו כמה הוא קל להכנה, כאן למטה לא לדאוג..



מה צריך

1 אבוקדו גדול בשל

1/2 כוס קקאו נא

3 כפות סילאן

2 כפות מייפל (אפשר גם רק מייפל אבל אז אולי יהיה מתוקי מדי..תטעמו ותראו)

3 כפות שקדייה/ טחינה

1 כפית תמצית קוקוס/תמצית וניל איכותית

1/3 כוס קקאו ניבס / פצפוצי שוקולד מריר איכותיים 85% ומעלה

1/3 כוס פסטוקים קצוצים לקישוט או כל אגוז אחר שתבחרו

מה עושים עם זה

  • ערבבו במעבד מזון את כל החומרים מלבד הקקאו ניבס והפיסטוקים עד לקבלת עיסה אחידה. עצרו כל פעם וקפלו פנימה את הקקאו מהצדדים

  • לאחר שהעיסה אחידה, תנו טעימה ובדקו אם חסרה לכם מתיקות

  • במידה וכן ניתן להוסיף עוד ממתיק לבחירתכם.

  • העיסה צריכה להראות במרקם של מוס

  • לבסוף, קפלו את הקקאו ניבס פנימה בעזרת כף, את הפיסטוקים פזרו מעל


אפשר לשמור במקרר כמה ימים, אם לא יתחסל בשעה.

3: עוגת קרם אגוזים לימונית RAW


עוגה מאלפת, מרעננת , מזינה וטעימה ביותר לכל המשפחה, ממליצה לכם בחום לנסות אותה.

לחצו על התמונה לעבור למתכון


4: כדורי חרוסת

לא משנה איזה קינוח תגישו, אם יהיו כדורי חרוסת על השולחן..הם יטרפו והם מעולים ליד התה, הקפה עם העיתון של שבת

נשמרים במקרר לשבועיים וגם בפריזר לפחות לחודש.

לחצו על התמונה להגיע למתכון


5: עוגיות שקדים מטריפות

עוגיות קלות להכנה, נימוחות, מנחמות, מעולות עם התה או הקפה יום אחרי הסדר עם רגליים על השולחן..תכינו מראש כמות כפולה.

לחיצה על התמונה תיקח אתכם ישר למתכון




חג שמח יקרים שלי,

ותהיו בקשר, אה?

מתגעגעת



2,185 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page