אני כבר לא מעט שנים לא אוכלת בשר, למרות שבעבר הרחוק לגמרי הייתי שם.
אבל שנים שהרגשתי בגוף שזה לא עושה לי טוב, זה הכביד עלי, גרם לי לבעיות עיכול ותמיד לא התחברתי לאיך שהבשר נראה לפני שהוא מוכן..בצורתו הגולמית.
עד שהבנתי מה נכון לי לאכול ומה לא, בזמן שלי, בקצב שלי, עם הקשבה מלאה למה אני צריכה ורוצה בכל רגע נתון.
אין בי ולא היה לי מעולם געגוע למנות שם בשר ואני מאד משתדלת לא להמציא מתכונים שהם תחליף לבשר. למזון מן הצומח יש את הכוח שלו, את השפע שלו ואת היכולת שלו לעמוד בפני עצמו, תחליפים תמיד יהיו ליד..
אז אפשר לקרוא להמבורגר הזה קציצה, לביבה, או איך שרוצים.
מה שכן, הוא סופר טעים! הוא באמת משביע ועשיר ובשרני במרקם (בזכות הפטריות)
המטרה שלי בין היתר היא לעזור לאנשים להתחבר לתזונה נקייה מן הצומח דרך חוויה, לא דרך איומים או איסורים או הפחדה.
אני חושבת שאם החוויה של תזונה כזו יגיע ממקום טוב, טעים וחוויתי, יותר אנשים ישארו במקום הזה, במיוחד אחרי שירגישו איך תזונה כזו משפיעה להם על האנרגיה, מצב הרוח, המשקל ועוד..
זה גם מה שקורה בתכניות שלי לאיזון התזונה, אין בה שיח מוסרי על אכילת מזון מן החי, אין שיח שרומס בחירות תזונה של אנשים, יש בעיקר חשיפה של המשתתפים לכל השפע הזה שקיים בתזונה עשירה, טבעית ונקייה מן הצומח.
אני תמיד מאמינה בדרך של "יש" מאשר בדרך של "אין"
ביום ראשון הקרוב מתחילה תכנית כזו בדיוק, לא ניקוי עמוק אלא תכנית קלילה וחוויתית שתיתן לכם טעימה של טבעונות בלי להתחייב לכל החיים, כמו שיעור ניסיון כזה.
גם את ההמבוגר הזה נכין ונאכל שם בנוסף לעוד 65 מתכונים (שחלקם חדשים לגמרי), תפריט, רשימת מוצרים מומלצים, תוכן תזונתי, ליווי מקצועי תמוד שלי ועוד ועוד..
אני יודעת שחלקכם מאד רוצה, אתם גם אומרים לי..אבל לא תמיד אתם מוכנים לקפוץ למים ולעשות משהו בשביל השינוי הזה שאתם כל כך מיחלים לו.
אני רק רוצה לומר לכם שלרצות זה נפלא וזו התחלה מעולה, אך בלי לעשות צעד בכיוון, כלום לא באמת ישתנה. לפעמים מספיק שינוי אחד קטן (כמו לסדר את הארוחות במהלך היום) וזה מוביל לשינויים אחרים מרחיקי לכת.
התכנית הפעם מאד גמישה, לא קיצונית ומתאימה לכולם, במיוחד לאלו שחוששים, כל אחד בוחר במה הוא מתמקד ועל איזה שינוי הוא רוצה לעבוד, ואני? שם לתמוך בכם לאורך כל הדרך. כמו ליווי אישי רק בקבוצה.
זוהי התכנית אחרונה לחודשים הקרובים, יוצאת ללימודי חורף :)
מחר קבוצת הפייסבוק נפתחת וכל התכנים עולים כדי שהמשתתפות יוכלו להיערך כראוי.
רואה אתכם?
ועכשיו מתכון להמבורגר!
המבורגר פטריות טבעוני וללא גלוטן (בהשראת מתכון של השפית כרמית אלייקים)
כמות מספיקה ל 12 מנות בערך
רכיבים:
כוס וחצי עדשים שחורות מונבטות / מבושלות ומצוננות
1 בצל גדול קצוץ
1 בצל ירוק
450 גרם פטריות ללא הגזע-שילוב של שמפיניון,שימאגי ופורטובלו או כל סוג אחר שתרצו- לחתוך לחתיכות לא גדולות מדי
100 גרם שיבולת שועל ללא גלוטן / אורז מבושל
2 כפות טחינה גולמית
צרור גדול של כוסברה / פטרוזיליה
1/2 כפית פלפל גרוס
כפית מלח עשבים
2 שיני שום
כפית כמון
מעט שמן זית
הוראות הכנה:
במחבת רחבה חממו מעט שמן זית והקפיצו את הבצל הלבן עד שמתרכך, הוסיפו מלח ופלפל וכמון והמשיכו לערבב. הורידו מהאש וצננו בצד.
הכניסו למעבד מזון את כל הרכיבים שנותרו והוסיפו את הבצל, טחנו בפולסים לתערובת אחידה.
הכניסו למקרר לחצי שעה להתייצבות (אפשר גם ללילה)
חממו תנור ל 180 מעלות צלזיוס/ 370 פרהנייט
הברישו עם שמן זית ניר אפיה בתבנית
הוציאו את התערובת מהמקרר והכינו קציצות בגודל של המבורגר, אפשר להרטיב את הידיים זה עוזר לפעולת הקיבוב. הכינו אותן שלא יהיו דקות מדי וגם לא עבות מדי וסדרו על התבנית
אפו כ 20 דקות. צננו מעט לפני הגשה.
הכי טעים עם טחינה, מלפפון חמוץ, סלט ירוק
תהיו בריאים , אה?
Comments