לא התכוונתי, אבל יצא לי אחלה רוטב לפסטה!

בכלל לא התכוונתי שזה יקרה

הגיעה שעת ארוחת ערב ואין כלום מוכן וגם הראש לא ממש עובד

באותו ערב קרה שריחפתי בין ים של מחשבות ולא הייתה לי אנרגיה כל כך למשהו מורכב.

מחליטה לפתוח את המקרר ולבהות בו רגע.

מאז שחזרנו מישראל (עבר כבר מעל חודש) עוד לא הצלחתי לחזור לשגרת הבישולים הקבועה שלי

המוזה גם לא חזרה להיות כמו שאני רגילה.

אני נכנסת למטבח בדרך כלל רק כשיש לי מוזה ורעיון מעורפל או מדויק מה להכין

גם כתיבה אצלי היא אותו דבר, כשהמילים והמשפטים מאורגנים לי בראש ואני כבר מתה לשפוך אותם על הנייר. אז אני כותבת.

אבל מה לעשות, לפעמים צריך להיכנס למטבח וליצור משהו גם כשהמוזה נשארה במזוודה בשדה התעופה ומחכה שמישהו יאסוף אותה..

יש פה ילדים רעבים שתיכף יתחילו לצרוח

ולגבי הכתיבה..לא תמיד המוזה מגיעה בדיוק כשאני צריכה אותה.

לפעמים קורה לי שמרוב שיש לי מה להגיד, זה מסרס את יכולת הכתיבה שלי ואני פשוט רוצה לשתוק ולא לספר לאף אחד כלום.

כך הרגשתי אתמול במטבח.

עד שהתחלתי להוציא את הירקות מהמגירות ו...אז המוזה דפקה בדלת..

הוצאתי את מה שנשאר לי מהקניות בשוק האיכרים

גזר, פלפל אדום, זוקיני, בצל סגול, שום, סלרי, כוסברה, עגבניות מדהימות..

אכין רוטב לפסטה הרי זה ברור!

מזמן לא הכנתי וזה הכי קל בעולם.



לפני המתכון רציתי להגיד, שמה שלמדתי עם הזמן זה שלעיתים תוך כדי כתיבה ותוך כדי התעסקות במטבח עם ירקות או שוקולד 😊 המוזה פתאום מגיעה לשכונה ודופקת לי בדלת

שלא אכניס אותה?

לפעמים אלו יוצאות המנות הטובות ביותר שלי.

האמת יצא לי רוטב באמת מושלם, כבר כשהתחלתי להכניס את הירקות לאט למחבת וראיתי את שילוב הצבעים המהפנט..ידעתי

שתצא פה יצירה טובה שלי.

אז באמת ממליצה לכם לנסות את הרוטב הזה לפסטה, רוטב לפיצה או כממרח, או עם כפית (יאממייי)



רוטב מלא ירקות

  • 1 פלפל אדום קצוץ

  • 1 זוקיני חתוך

  • 1 גזר קצוץ

  • 1 בצל סגול קצוץ

  • 1 גבעול סלרי גדול קצוץ

  • 4 עגבניות בשלות חתוכות גס

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 170 ג' רסק עגבניות ללא שום תוספות

  • צרור כוסברה קצוצה

  • 3/4 כוס מים

  • שמן זית

  • רבע כוס רוטב סויה תמרי ללא גלוטן / קוקונט אמינו למי שלא רוצה סויה

  • 1/2 כף שטוחה מלח עשבים

  • כף ג'ינג'ר טרי מגורד

  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

  • חצי כפית פפריקה מתוקה



מה לעשות עם כל זה?

לחמם מחבת רחבה עם שמן זית, להוסיף את התבלינים ולערבב שימסו בשמן

להוסיף את הבצל ולאדות אותו כמה דקות עד שמתרכך, להוסיף גזר ולערבב כחמש דקות

לאחר מכן להוסיף את הפלפל, זוקיני, עגבניות והשום ולערבב עוד חמש דקות על אש נמוכה.



להוסיף עוד קצת שמן זית, את הרסק, הסויה והמים ולערבב שכל הירקות יתכסו בנוזל.

על אש נמוכה לבשל עוד דקות עד שהתבשיל רותח ומבעבע

לסגור את האש, להוסיף כוסברה קצוצה . אפשר להגיש ככה או לטחון לרוטב חלק וטעיים!

כשטוחנים, כל הטעמים מתחברים וזה נפלא. אפשר גם לטחון חלק ולהשאיר חלק בצד לא טחון ולערבב ביניהם בהגשה.

את הרוטב הכנתי עם ספגטי מקמח חומוס שהילדים שלי מתים עליה, ובצדק.


רק תכינו.




בתאבון!


הכתוב באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ תזונתי או רפואי ואין בנאמר בו אלא בגדר המלצה בלבד​

3253 Surmont Drive.

Lafayette, CA, 94549

USA

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon

925-878-2963