לגרנולה שלי - יש נוסע מתמיד!

עודכן ב: ינו 16

מכירים את זה שעם השנים יש לכם מנות ומאכלים שאתם אוכלים באופן קבוע, שהם חלק מכם והם תמיד שם בשבילכם...?

אז עבורי זו הגרנולה כוסמת מונבטת שאני מכינה כבר כמה שנים טובות, כל פעם בגרסה אחרת.

הגרנולה הזו , מלבד היותה טעימה, מזינה, משביעה וצבעונית. גם מצילה אותי היכן שאין לי ממש מה לאכול, לכן היא תמיד איתי במזוודה לאן שאני הולכת, גם אם זה רק ללילה אחד.



גם אני כמו רוב האנשים קצת מרשה לעצמי להתפרע בחופשות מעבר לשגרת האכילה הבריאה שלי, וכן בקוסטה ריקה שתיתי קצת יותר בירות ויין, אכלתי לפעמים גלוטן, וגם טעמתי מהגלידה של הילדים..אפילו שאיני אוכלת מוצרי חלב 20 שנה.

כן זה קורה גם לי ואני לגמרי שלמה עם זה וגם דואגת ליהנות מכל ביס.

אבל לרוב ביס מספיק לי ואני ממשיכה הלאה.


קערת סמודי ירוקה עם גרנולה ופירות יער


שלא תחשבו לא נכון, ברגע שאנחנו מוצאים מסעדה או חנות שמוכרת אוכל בריאות, כמובן שאני כולי בהתלהבות כמו ילדה בחנות ממתקים.


לחיות באיסורים לא מתאים לי וחופשה היא חופשה לא רק כי אני לא עובדת, לא מסיעה, לא מכבסת,לא תולה,לא מייבשת,לא מקפלת,לא מסדרת,לא מרימה,לא מארגנת,לא מצחצחת..

בעצם אני כן אורזת, מקפלת, מכבסת, מסדרת, מחפשת, מוצאת, פורקת, אורזת, פורקת , אורזת..נגמר לי האוויר.


בואו, עברנו בטיול לקוסטה ריקה 9 מלונות, אי אפשר לומר שזו 100% חופשה :)

נאמר כך - הטיול הזה תרם רבות לאיכות וזריזות האריזה שלי מעבר לשיזוף בגב וצילומים שובים.


נחזור לגרנולה שלי, שהייתה לי בתיק כל הזמן..

היא הייתה העוגן שלי. ידעתי שלא חשוב אם כן יהיה לי מה לאכול, או פחות..

היא תמיד תהיה שם בשבילי.

כמו חברת אמת. טעימה עם כל דבר.



זו הגרנולה שלי! תכירו

אז מה אפשר לעשות עם הגרנולה שלי?


- אפשר לאכול אותה עם חלב שקדים ביתי אם אין כוח וזמן להשקיע בשום דבר אחר

- אפשר לפזר אותה מעל סלט- זה טעים בטירוף וגם מספק לכם ארוחה מלאה עם חלבון ושומן וירקות כמובן.

- אפשר לאכול אותה עם פירות העונה ובמיוחד אם יש לכם פירות יער טריים ומעט תמצית וניל וחלב שקדים (פירות יער זה השוס מבחינתי של הרילוקיישן לקליפורניה..) כך אכלתי אותה בקוסטה ריקה בעצם.

- גם לפזר מעל פודינג צ'יה, אחרי שהוא מוכן לילה במקרר- זה טעים ומוסיף קראנצ'יות למנת הפודינג

- אפשר עם יוגורט קוקוס כמובן

- אפשר גם עם כפית או עם רסק תפוחים אם למשל ממש מאוחר בלילה ואתם לא אמורים לאכול שום דבר עכשיו...


ארוחת הבוקר שלי בקוסטה ריקה

אתם בטח רוצים מתכון, אוקי.


רגע לפני המתכון רציתי לספר לכם שאני פותחת תכנית ליווי חורפית מענגת

5 ימים של תזונה טבעית מחממת ומרגיעה.

Refresh Warm

גם בה הגרנולה שלי מככבת ועוד הרבה מתכונים טעימים ומחממים..וכמובן מזינים.

27-31 לינואר, כדאי לכם ללחוץ על הלינק לראות מה אתם מפסידים.

זה רק חמישה ימים, מה כבר יש לכם לעשות במקום?!


הנה הפרטים: https://www.healthy-start.co.il/refreshwarm


והנה המתכון שהבטחתי

גרנולה כוסמת מונבטת


מה צריך?

3 כוסות כוסמת ירוקה מונבטת ומיובשת (הסבר והערות בסוף)

1/4 כוס סילאן טבעי / מייפל טבעי בטמפרטורת החדר (רצוי לשים קצת פחות ממתיק ולטעום אם הטעם מספק אתכם או שאתם צריכים טיפה יותר)

1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי

2 כפיות תמצית וניל

1/4 כוס צימוקים אורגניים

1/4 כוס גוג'י ברי

1/4 כוס פתיתי קוקוס אורגניים

כוס וחצי של תערובת אגוזים ושקדים לא קלויים לבחירתכם (פה הכנסתי פקאן, אגוזי ברזיל, זרעי חמנייה ושקדים)

1/4 כוס זרעי צ'יה / זרעי המפ או שניהם


מה עושים?

  • קצצו את האגוזים לגודל הרצוי ושימו אותם בצד (לילדים קטנים חשוב לטחון טוב את האגוזים)

  • ערבבו את הכוסמת המיובשת עם הפירות המיובשים והקוקוס.

  • בקערה נפרדת ערבבו את הסילאן עם שמן הקוקוס המומס ותמצית הווניל עד לתערובת אחידה.

  • הוסיפו את התערובת הרטובה ליבשה בהדרגה, כל פעם לערבב את הגרנולה שכולה תהיה מכוסה בנוזל.

  • ניתן ליבש במייבש מזון על 42 מעלות 12 שעות או בתנור עם דלת פתוחה על חום של עד 70 מעלות כשעתיים בערך (כל תנור הוא שונה, בדקו אם הגרנולה מוכנה לפני שאתם מכבים את התנור, יתכן שתצטרכו להפוך אותה באמצע הדרך.)

  • כשהגרנולה יבשה, אתם יכולים לערבב אותה עם האגוזים הקצוצים, כך לא חיממתם את האגוזים ושמרתם על חומצות השומן שלהם..לא מחומצנות 😊

  • חשוב לשמור על הגרנולה בצנצנות זכוכית ואפילו במקרר בימים החמים מאד.

הערות:

  • בעניין ההנבטה – מאד קל להנביט כוסמת. תשטפו אותה טוב ותשרו אותה במים מסוננים עד שעתיים.

  • אחרי ההשרייה תשטפו אותה שוב, יוצא ממנה ריר דביק וזה בסדר-כך זה אמור להיות! לאחר השטיפה תבירו אותה ל 2 מסננות מתכת, מתחתיהן תשימו קערה שאליה יטפטפו שאריות הנוזלים . כסו במגבת ושימו במטבח במקום חשוך ולא חם.

  • תשטפו מתחת לברז 3 פעמים ביום ותחזירו למסננת באותה הצורה. בדרך כלל אחרי יום וחצי מתחיל לצאת זנב. כעת אפשר להפסיק את ההנבטה, אל תשטפו שוב אלא תייבשו.

  • בעניין הייבוש - אני מייבשת במייבש מזון, אפשר גם להכניס לתנור על 50 מעלות, עם דלת פתוחה כשעה וחצי.

  • בעניין ההמתקה -אני מכינה את הגרנולה עם 4 טיפות סטיביה לכל הכמות. זו כמות זניחה ביותר ולי זה מספיק מתוק. נכון שזה ממתיק מלאכותי, אבל הכמות שלו מאד זניחה במנת גרנולה ולי זה מתאים בימים אלו. אני מנסה להימנע מטעם מתוק מדי של מזון.

  • ידעתם שכוסמת מכילה את כל חומצות האמינו הנחוצות לנו? מה שהופך אותה לחלבון מלא ! יש! היא גם מכילה מינראלים כמו ברזל וסלניום. בקיצור היא מלכה.


נכון מהמם? בא לי כזה עכשיו

ספרו לי מה אתם מכינים עם גרנולה, ממש אשמח לשמוע!


שיהיה לכם חורף נעים וחם.



הכתוב באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ תזונתי או רפואי ואין בנאמר בו אלא בגדר המלצה בלבד​

3253 Surmont Drive.

Lafayette, CA, 94549

USA

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon

925-878-2963