לגרנולה שלי - יש נוסע מתמיד!

Updated: Oct 14

מכירים את זה שעם השנים יש לכם מנות ומאכלים שאתם אוכלים באופן קבוע, שהם חלק מכם והם תמיד שם בשבילכם...?

אז עבורי זו הגרנולה כוסמת מונבטת שאני מכינה כבר כמה שנים טובות, כל פעם בגרסה אחרת.

הגרנולה הזו , מלבד היותה טעימה, מזינה, משביעה וצבעונית. גם מצילה אותי היכן שאין לי ממש מה לאכול, לכן היא תמיד איתי במזוודה לאן שאני הולכת, גם אם זה רק ללילה אחד.



גם אני כמו רוב האנשים קצת מרשה לעצמי להתפרע בחופשות מעבר לשגרת האכילה הבריאה שלי, וכן בקוסטה ריקה שתיתי קצת יותר בירות ויין, אכלתי לפעמים גלוטן, וגם טעמתי מהגלידה של הילדים..אפילו שאיני אוכלת מוצרי חלב 20 שנה.

כן זה קורה גם לי ואני לגמרי שלמה עם זה וגם דואגת ליהנות מכל ביס.

אבל לרוב ביס מספיק לי ואני ממשיכה הלאה.


קערת סמודי ירוקה עם גרנולה ופירות יער


שלא תחשבו לא נכון, ברגע שאנחנו מוצאים מסעדה או חנות שמוכרת אוכל בריאות, כמובן שאני כולי בהתלהבות כמו ילדה בחנות ממתקים.


לחיות באיסורים לא מתאים לי וחופשה היא חופשה לא רק כי אני לא עובדת, לא מסיעה, לא מכבסת,לא תולה,לא מייבשת,לא מקפלת,לא מסדרת,לא מרימה,לא מארגנת,לא מצחצחת..

בעצם אני כן אורזת, מקפלת, מכבסת, מסדרת, מחפשת, מוצאת, פורקת, אורזת, פורקת , אורזת..נגמר לי האוויר.


בואו, עברנו בטיול לקוסטה ריקה 9 מלונות, אי אפשר לומר שזו 100% חופשה :)

נאמר כך - הטיול הזה תרם רבות לאיכות וזריזות האריזה שלי מעבר לשיזוף בגב וצילומים שובים.


נחזור לגרנולה שלי, שהייתה לי בתיק כל הזמן..

היא הייתה העוגן שלי. ידעתי שלא חשוב אם כן יהיה לי מה לאכול, או פחות..

היא תמיד תהיה שם בשבילי.

כמו חברת אמת. טעימה עם כל דבר.



זו הגרנולה שלי! תכירו

אז מה אפשר לעשות עם הגרנולה שלי?


- אפשר לאכול אותה עם חלב שקדים ביתי אם אין כוח וזמן להשקיע בשום דבר אחר

- אפשר לפזר אותה מעל סלט- זה טעים בטירוף וגם מספק לכם ארוחה מלאה עם חלבון ושומן וירקות כמובן.

- אפשר לאכול אותה עם פירות העונה ובמיוחד אם יש לכם פירות יער טריים ומעט תמצית וניל וחלב שקדים (פירות יער זה השוס מבחינתי של הרילוקיישן לקליפורניה..) כך אכלתי אותה בקוסטה ריקה בעצם.

- גם לפזר מעל פודינג צ'יה, אחרי שהוא מוכן לילה במקרר- זה טעים ומוסיף קראנצ'יות למנת הפודינג

- אפשר עם יוגורט קוקוס כמובן

- אפשר גם עם כפית או עם רסק תפוחים אם למשל ממש מאוחר בלילה ואתם לא אמורים לאכול שום דבר עכשיו...


ארוחת הבוקר שלי בקוסטה ריקה

אתם בטח רוצים מתכון, אוקי.


גרנולה כוסמת מונבטת


מה צריך?

3 כוסות כוסמת ירוקה מונבטת ומיובשת- זה בערך 2 וחצי כוסות של כוסמת לפני ההנבטה (הסבר והערות בסוף על ההנבטה)

1/4 כוס סילאן טבעי / מייפל טבעי בטמפרטורת החדר (רצוי לשים קצת פחות ממתיק ולטעום אם הטעם מספק אתכם או שאתם צריכים טיפה יותר)* *עבור מי שרוצה להימנע מסוכר, יכול להשתמש בטיפות סטיביה ולשים 1/4 כפית (מתאים גם לסוכרתיים)

1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי

2 כפיות תמצית וניל

1/4 כוס צימוקים אורגניים

1/4 כוס גוג'י ברי

1/4 כוס פתיתי קוקוס אורגניים

כוס וחצי של תערובת אגוזים ושקדים לא קלויים לבחירתכם (פה הכנסתי פקאן, אגוזי ברזיל, זרעי חמנייה ושקדים)

1/4 כוס זרעי צ'יה / זרעי המפ או שניהם


מה עושים עם זה?


השלב הראשון הוא להנביט את הכוסמת:


  • ההנבטה עצמה – מאד קל להנביט כוסמת. תשטפו אותה טוב ותשרו אותה במים מסוננים לחצי שעה עד שעתיים.

  • לאחר ההשרייה תשטפו אותה היטב, יוצא ממנה ריר דביק וזה בסדר-כך זה אמור להיות פשוט תשטפו אותו.

  • לאחר השטיפה תעבירו אותה ל 2 מסננות מתכת, מתחתיהן תניחו קערה שאליה יטפטפו שאריות הנוזלים . כסו במגבת ושימו במטבח במקום חשוך ולא חם.

  • תשטפו את הכוסמת מתחת לברז 3 פעמים ביום ותחזירו למסננת באותה הצורה. בדרך כלל אחרי יום וחצי מתחיל לצאת זנב. כעת אפשר להפסיק את ההנבטה, אל תשטפו את הכוסמת שוב, היא מוכנה לעבודה, גם אם יש בה חלק מעט דביקי, לא נורא

השלב השני- ייבוש הכוסמת המונבטת

  • אני מייבשת במייבש מזון, אפשר גם להכניס לתנור על 50 מעלות, עם דלת פתוחה כשעה בערך, רק עד שהיא מתייבשת מההנבטה.

השלב השלישי- הכנת הגרנולה!

  • קצצו את האגוזים לגודל הרצוי ושימו אותם בצד (לילדים קטנים חשוב לטחון טוב את האגוזים)

  • ערבבו את הכוסמת המיובשת עם הפירות המיובשים והקוקוס.

  • בקערה נפרדת ערבבו את הרטובים: הסילאן/ מייפל / סטיביה עם שמן הקוקוס המומס ותמצית הווניל עד לתערובת אחידה.

  • הוסיפו את התערובת הרטובה לתערובת הכוסמת בהדרגה, כל פעם לערבב את הגרנולה שכולה תהיה מכוסה ברוטב.

  • כעת צריך ליבש בתנור עם דלת פתוחה על חום של עד 70 מעלות צלסיוס כשעתיים בערך (כל תנור הוא שונה, בדקו אם הגרנולה מוכנה לפני שאתם מכבים את התנור, יתכן שתצטרכו להפוך אותה באמצע הדרך.) אפשר גם לייבש במייבש מזון על 42 מעלות 12 שעות

  • כשהגרנולה יבשה, אתם יכולים לערבב אותה עם האגוזים הקצוצים, כך לא חיממתם את האגוזים ושמרתם על חומצות השומן שלהם..לא מחומצנות 😊

  • חשוב לשמור על הגרנולה בצנצנות זכוכית ואפילו במקרר בימים החמים מאד.


ידעתם שכוסמת מכילה את כל חומצות האמינו הנחוצות לנו? מה שהופך אותה לחלבון מלא ! יש! היא גם מכילה מינראלים כמו ברזל וסלניום. בקיצור היא מלכה.

והגרנולה הזו פשוט להיט. תכינו מראש כמות גדולה...


נכון מהמם? בא לי כזה עכשיו

ספרו לי מה אתם מכינים עם גרנולה, ממש אשמח לשמוע!


שיהיה לכם חורף נעים וחם.



הכתוב באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ תזונתי או רפואי ואין בנאמר בו אלא בגדר המלצה בלבד​

3253 Surmont Drive.

Lafayette, CA, 94549

USA

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon

925-878-2963