top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

לחם בננה ופקאן מדהים! טבעוני, ללא גלוטן וללא שמן!

עודכן: 25 בינו׳ 2022


לכולנו מגיע השלב שבו הבננות לא נאכלות והן יושבות בפינה מחכות לגאולה..

הם ישמחו מאד להפוך ללחם בננה המשגע הזה שהפיץ ריח של בית ..בכל הבית.


חשוב לי להוסיף שאני לרוב לא מחממת אגוזים וזרעים כדי שחומצות השומן שלהם לא יתחמצנו, אבל ככה פעמיים שלוש בשנה אני כן זורמת עם הטעמים ויודעת שכשהתזונה מאוזנת, הגוף ידע להתמודד גם עם כמה אגוזים מחוממים.


מה צריך?


3 בננות בינוניות בשלות מאד (מנוקדות)

1 כוס קמח פליאו (במקומו אפשר כל קמח ללא גלוטן 1:1)

1/2 כוס קמח אורז מלא (אני פשוט טוחנת אורז מלא בויטמיקס המיוחד שלי לקמחים)

1/2 כוס קמח ארורוט- Arrowroot (אפשר במקומו קמח טפיוקה או קסאבה)

כפית א. אפיה ללא אלומיניום

כפית סודה לשתיה

קמצוץ מלח

כף תמצית וניל

1/2 כוס סוכר קוקוס

חצי כוס חלב סויה אורגני

1/3 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק

כף חומץ תפוחים

חופן פקאנים (לא חובה)




מה לעשות עם זה?


חממו תנור ל 180מעלות / 375 פרהנייט

שמנו תבנית בשמן זית/ קוקוס או השתמשו בניר אפייה אקולוגי

בקערה גדולה ערבבו את הקמחים, המלח, אבקת האפיה והסודה לשתיה

מעכו את הבננות היטב והוסיפו אותן לקערה נפרדת, הוסיפו אליהן את רסק התפוחים, החלב, תמצית הוניל והסוכר וערבבו היטב עד שהבלילה תהיה לגמרי אחידה וכמעט ללא גושים.

העבירו את תוכן הקערה של הבננות לקערת הקמחים וערבבו עד לאיחוד, לא יותר מדי

קפלו את הפקאנים פנימה, הוסיפו את כף חומץ התפוחים וערבבו שוב ומיד העבירו לתבנית

והכניסו לתנור (חומץ התפוחים בשילוב הסודה לשתיה יוצר תגובה כימית שעוזרת לעוגה לתפוח גם ללא גלוטן כשהיא בחום גבוה, מה שחשוב זה להכניס מהר לתנור לאחר הוספת החומץ והערבוב.)



אפו בין 35-37 דקות, עד שקיסם יוצא נקי ללא פירורים

צננו לחלוטין לפני הפריסה ! אני באמת מתכוונת לזה ..

תהנו, הוא באמת שוס.

619 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Kommentare


bottom of page