קורונה קורונה..עוד יכתבו עליך בדפי ההיסטוריה...
כל כך הרבה נכתב, כל כך הרבה נאמר על המצב..וזו רק ההתחלה לה לה לה
מרגישה שכולנו מוצפים מעודף מידע , מעודף עצות, מעודף ילדים בבית :)
סתםם....ילדים זה שמחה כן?
ובעיקר כשהם אוכלים משהו שטעים להם ויש כמה דקות של הפוגה בדרישות.
אז בגלל שאצלנו בבית אין חטיפי ג'אנק פוד
ומה שיש הוא תמיד במסגרת הבריא יותר..
אני אוהבת לפנק אותם עם מתוקים בריאים קצת יותר
אז כן, מאפינס בננות מאד קל להכנה, טעים ביותר ומושלם לארוחת בוקר או נשנוש בין לבין
כשאת שומעת את המילה "אמא אני גוווווועת!!!!!!!!" חמש דקות אחרי ארוחת צהריים
או שאת רואה ילד בתוך המקרר, או על סולם, או נשכב על הרצפה בבכי שאין מה לאכול פה
המאפינס האלו סוגרים פינה לכל המצבים האלו ועוד..
ובמיוחד אם יש לך 3 בננות בשלות מדי לאכילה..
ואם ילדים משועממים יש לך גם בבית, שיפשילו שרוולים ויתחילו לקלף בננות.
ומאיפה הבננות אתם שואלים? חברים טובים שלי מכאן..החליטו שקורונה לא קורונה כן ..הם מתעופפים מכאן לשלג בצפון.
אז שלחו לי חבילת ניר טואלט ושקית מלאה ירקות ופירות ו 3 בננות בשלות!
בזכות משפחת פלד המטיילים יצא הפוסט הזה :) לא שאין לי בננות בבית 24/7 אבל מגיע להם!
אז יאללה למתכון:
מאפינס בננה כוסמין טבעוניים (עם גרסה ללא גלוטן)
מה צריך:
3 בננות בשלות מעוכות
1/4 כוס חלב צמחי ללא תוספות סוכר (בטמפ החדר)
3/4 כוס סוכר קוקוס (אם הבננות מאד בשלות אפשר גם 1/2 כוס סוכר בלבד)
1 כפית סודה לשתייה
1 כף תמצית ווניל
1 כפית חומץ תפוחים אורגני
1.5 כוס קמח כוסמין מלא
1/2 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים)
1 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)
1/4 כוס מים חמים (לא רותחים מדי)
1/3 כוס שמן קוקוס מומס
מעט קינמון ומלח ים אטלנטי
*לגרסה ללא גלוטן פשוט תחליפו את קמח הכוסמין בקמח Paleo ללא גלוטן של בוב רד מילס ואם אתם רוצים ביצה או שיש לכם רק 2 בננות , תחליפו בננה אחת בביצה ותורידו את החומץ תפוחים מהמתכון.
מה לעשות:
לחמם תנור ל 170 מעלות צלזיוס, 350 פרהנייט
להניח מנג'טים בתבנית מאפינס
בקערה קטנה לערבב את החלב והסודה לשתיה ולהניח בצד
בקערה אחרת לערבב טוב את הסוכר, שמן הקוקוס, תמצית הווניל
בקערה נוספת לערבב את הקמחים, המלח, הקינמון ואבקת האפייה
לקערת הסוכר והשמן לצרף את המים החמים, תמצית הווניל, תערובת החלב והבננות ולערבב היטב.
כעת ניתן לאחד בין התערובות, להוסיף פנימה קקאו ניבס/ פצפוצי שוקולד איכותיים או כל תוספת אחרת שתרצו
ורק בסוף להוסיף את כף חומץ התפוחים ולערבב, אתם תראו שצבע התערובת משתנה וזה מצוין. נוצרה תגובה כימית שתעזור לנו להתפיח את המאפינס.
העבירו ממש מהר לתבנית מאפינס ואז לתנור כי התגובה הכימית זקוקה לחום כדי שזה יעבוד.
לאפות כ 25 דקות על 350 מעלות פרהנייט (170 צלסיוס)
המאפינס האלו פשוט מושלמים
אני מקווה שיעברו על כולנו ימים נעימים בבית, אחד עם השני
עם אווירה טובה, מוזיקה, אוכל מזין והרבה תנועה
כי בלי תנועה אין חיים..וגם אם תקעו אותנו בבית, עדיין אפשר לקפוץ ולרקוד!
Comments