מרק גזר ושעועית עשיר
- שמרית גורן-בולוטין
- 17 בנוב׳ 2020
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 6 במרץ
יש לי בבטן מלא מילים של אמת שאני רוצה לצעוק לעולם,
לא בטוחה שהעולם רוצה לשמוע עכשיו עוד משהו
אז בינתיים נותנת למילים להתבשל בתוכי עד שיפרצו, כמו שתמיד קורה להן אצלי.
בינתיים, חולקת אתכן משהו שאני בטוחה שתשמחו לקבל- מתכון למרק שעועית מהביל וממלא- בדיוק לקור הזה שהשתלט עלינו ברגע

מרק גזר ושעועית עשיר
מה צריך?
1 גזר לבן קלוף וחתוך לחצאי עיגול
1 גזר כתום קלוף וחתוך לחצאי עיגול
גזר סגול קלוף וחתוך לחצאי עיגול
בצל סגול קצוץ
בצל לבן קצוץ
שתי שיני שום כתושות
שני גבעולי סלרי קצוצים רק הגבעולים (עלים השאירו בצד אם יש)
6 עגבניות בשלות חתוכות גס
100 גרם רסק עגבניות בלי תוספות
3 וחצי כוסות שעועית לבנה מונבטת (או קפואה או מושרית לילה לפחות)
שתי כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
פלפל שחור ומלח גס אטלנטי לפי הטעם
מעט שמן זית

מה לעשות עם זה?
בסיר גדול לחמם את שמן הזית, להוסיף את התבלינים ולערבב.
הוסיפו את הבצלים וערבבו עד שהם מתכסים בתבלינים, תנו להם להתבשל כמה דקות, שימו לב שלא נשרפים (אפשר להוסיף כף מים במידה שכן)
הוסיפו את הסלרי הקצוץ וערבבו שוב כמה דקות.
כעת ניתן להוסיף את העגבניות, הרסק, השום והגזרים ולבחוש היטב עם הבצל והתבלינים.
אחרי כמה דקות הוסיפו את השעועית וכסו במים את כל תכולת הסיר + כוס נוספת.
על אש בינונית הביאו לרתיחה, במידה ומתקבל קצף לבן-הסירו אותו.
אחרי הרתיחה החלישו את האש, כסו עם מכסה ובשלו עוד עשרים דקות-חצי שעה
עד שהשעועית מאד רכה.
במידה והשעועית שלכם מונבטת, היא תתרכך מהר יותר. במידה והשעועית שלכם רק מושרית, יש לבשל לפחות שעה על אש בינונית.
כשהמרק מוכן, מומלץ לטחון חלק ממנו ואת השאר להשאיר כך, זה מוסיף למרק סמיכות.
בתאבון

תשתדלו להקשיב לעצמכם לפני כל השאר, הבטן יודעת יותר טוב מכל שדרן בטלוויזיה או פוליטיקאי ששכח את מטרתו.
נשיקות חמות , שמרית
Comentarios