top of page
תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

מרק ירקות עשיר בתוספת גרגירי חומוס

טוב, אז קפוא אצלנו באוסטין טקסס,

מינוס כמה מעלות והכל מושבת.

הכבישים קרח, הדשא קרח, טיפות הגשם קרח גם האופניים קפאו בחצר.


וזה פשוט מהמם.

האח דולקת

הילדים בבית בפיג'מות

הזמן נעצר, אין לאן ללכת ואין לאן למהר

הטבע עצר אותנו.

הכלבה מאושרת מעודף תשומת הלב באמצע השבוע

וסה"כ זה נחמד ככה לשבור שגרה באמצע החיים, כי ביננו.

מי מאיתנו יודע לעצור בעצמו?


אז מה אוכלים?



אה זו שאלה טובה, מלבד פנקייק של בוקר עם מלא תותים וקוקוס שחייבים כמובן..

חובה גם מרק מהביל, כזה מרק מנחם שרוצים אחריו עוד מנה,

כזה שהירקות מרגישים כמו חמאה על השפתיים.

מרק כזה שיש בו את כל הירקות שלא הספקנו לאכול ועדיין יפים למראה,

מרק כזה שנגמר מהר מדי..


אז מה צריך למרק כזה?


2 בצלים בינוניים קצוצים (לא קטן מדי)

5 גבעולי סלרי חתוכים לחצי ירק

6 גזרים חתוכים לחצי ירח ואז שוב לחצות לחצי

בטטה גדולה חתוכה (לאותו גודל של הגזרים, בערך)

זוקיני גדול חתוך

2 חבילות של פטריות (שיטאקי וקרימיני לבנות, או איזה סוג שתרצו.) חשוב שתהיה כמות גדולה של בערך 15 פטריות בינוניות

כוס וחצי גרגירי חומוס מונבט/ מבושל/ קופסת שימורים של גרגירי חומוס ( רצוי בלי מלח)

צרור פטרוזיליה קצוץ

צרור קטן של שמיר קצוץ

אם יש לכם את העלים של הסלרי- Bring them on! ותקצצו גם אותם. לצערי בארצות הברית הם מורידים את העלים של הסלרי לפני שמוכרים אותם..הזוי שאין לתאר!! גם בשוק האיכרים, לא מבינה אותם לפעמים.

4 שיני שום קצוצות

אצבע שורש ג'ינג'ר מגורד

אצבע שורש כורכום מגורד

פלפל שחור ומלח ים אטלנטי לפי הטעם (אל תתקמצנו)

2 כפות שמן זית מכבישה קרה

מים ואהבה





איך להכין?


אחרי שכל הירקות חתוכים ומוכנים, חממו סיר גדול והוסיפו אליו את השמן, התחילו עם טיגון הבצל כמה דקות עד להשחמה ואז הוסיפו את שאר הירקות אחד אחד בהדרגה, הסלרי ואחריו הגזר, הבטטה, הפטריות ולבסוף הזוקיני. לכל ירק תנו כמה דקות מכובדות עד שישחימו, אחרת לא תוציאו מהם את כל הטעמים שלהם.

אחרי שכל הירקות עברו השחמה קלה, הוסיפו את גרגירי החומוס וערבבו אותם פנימה, הוסיפו את השום, הפלפל השחור, הכורכום והג'ינגר ותנו כמה דקות ערבוב שיפתחו בשמן. כעת כסו במים כמה ס"מ מעל גובה הירקות והביאו לרתיחה. רק עכשיו הוסיפו את המלח בהתאמה לכמות המים שיש לכם, אחרי שהוספתם את המלח ערבבו וטעמו את הנוזלים, הם אמורים להיות מלוחים במידה וזה סימן שיש לכם מספיק מלח במרק.

לאחר הרתיחה הוסיפו את הפטרוזיליה והשמיר ואת עלי הסלרי אם יש לכם, ערבבו אותם פנימה ובשלו עוד 15 דקות או עד שהכל רך כמו חמאה.

הגישו עם מיץ לימון וכמה טיפות שמן זית מעל






תענוג של מרק

שיהיה לכם חם בפנים ובחוץ




393 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page