top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

מרק כתום ושעועית לבנה

עודכן: 6 בדצמ׳ 2022

אצלנו שלג..כן כן בטקסס יש שלג.

האמת זה היה מרהיב אפילו שלא הכל התכסה לבן..פעם ראשונה שיש שלג במקום בו אני מתגוררת, הילדים היו מאושרים וגם ג'יג'י הכלבה התלהבה באופן יוצא דופן ורצה החוצה בכל הזדמנות שהיתה לה.

לי לעומת זאת, היה קפוא..יצאתי רק לצלם ומיד חזרתי לבית החם.

וחשבתי על מרק..



אין כמו מרק מנחם עם שעועית נימוחה שנמסה בפה כדי לחמם את הנשמה קצת.

עוד תמונה של קפיאות

ויאללה לעסק.



מה צריך?


2 כוסות שעועית לבנה מונבטת (אם אין לכם שעועית מונבטת, תשרו אותה ל 12 שעות לפני הכנת המרק)

1 בצל סגול קצוץ

1 בצל לבן קצוץ

2 מקלות סלרי קצוצים

1 בטטה יפנית קלופה וחתוכה לריבועים שווים (לא גדולים)

1 דלורית גדולה קלופה וחתוכה לריבועים שווים (לא גדולים)

3 גזרים קלופים וחתוכים גס

2 קולורבי קלופים וחתוכים גס (למי שאין קולורבי, אפשר תפוח אדמה קטן אורגני לא קלוף במקום)

אצבע של שורש כורכום מגורד

אצבע של שורש ג'ינג'ר מגורד

כפית קינמון

כפית מלח שום

כף מלח גס

מעט פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן זית




מה לעשות עם זה?


בסיר גדול לחמם שמן זית, להוסיף את התבלינים כולל הג'ינג'ר והכורכום ולערבב כשלושים שניות עם השמן שיפתחו קצת, להוסיף את הבצלים ולערבב כמה דקות עד שמזהיבים קצת, להוסיף סלרי וגזר ולערבב שוב כמה דקות שיתרככו מעט.

להוסיף את שאר הירקות ולערבב היטב, כעת ניתן להוסיף את השעועית, לערבב אותה פנימה ולכסות עם מים רק עד גובה הירקות. להביא לרתיחה, לבשל על אש נמוכה כחצי שעה.


ואוו איזה ריח יש בבית אני מתה!


קדימה מה אתם יושבים, לכו להכין. שיהיה לכם חורף חם ומחבק במיוחד

213 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page