top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

מרק עוף ללא עוף

עודכן: 14 בינו׳

מינוס ארבע בחוץ, אוסטין טקסס!

קור זה פחות הקטע שלי, מה לעשות נולדתי ביוני.

אז מרק אלא מה.


מלבד זה שאיני אוכלת עוף ובשר כבר לא זוכרת כמה זמן, עם עוף יש לי בעיה להתעסק גם עבור אחרים.

זו כנראה טראומה שאני סוחבת איתי ממטפלת שהכריחה אותי לאכול את העוף אצלה בצהרון כשהייתי ילדה.

מאז, לא יכולה לראות עוף או בעיקר להריח עוף. בטח לא אצלי במטבח.

אם הילדים רוצים שניצל (ומדי פעם רוצים), אוהד אחראי על הכל.


אז הילדים רוצים מרק כמו של סבתא (מרק עוף), הייתי חייבת להמציא להם מרק עוף בלי עוף

שכולנו נהיה מאושרים.



מה צריך?

 

5 גזרים צבעוניים או רגילים , חתוכים גס

4  בטטות קטנות קלופות וחתוכות גס

4 גבעולי סלרי שטופים וחתוכים לחצאי עיגול

4  זוקיני חתוכים גס בקליפם

בצל לבן וסגול קצוצים

תפוח אדמה בקליפתו חתוך גס

4 שיני שום קצוצות

כוס וחצי גרגיר חומוס מבושלים (רצוי גם מונבטים)

שורש פטרוזיליה קצוץ קטן

שורש סלרי קצוץ קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה (לשמור לסוף)

אצבע שורש ג'ינג'ר ושורש כורכום מגורדים

מעט זרעי כוסברה (לא חובה)

כף מלח עשבים, פלפל שחור לפי הטעם

חצי כפית פפריקה אדומה ועוד כף מלח ים אטלנטי.



מה לעשות עם זה?

חממו שמן זית בסיר גדול, והוסיפו את התבלינים. ערבבו כשלושים שניות והוסיפו את הבצלים לאידוי עד שהם מתרככים.

כעת הוסיפו את הגזרים וערבבו עם הבצל והתבלינים לעוד כמה דקות, כעת אפשר להוסיף את שאר הירקות לערבב עם תערובת הבצל.

כסו עם מכסה והנמיכו אש ,תנו לתערובת הירקות להגיר נוזלים כעשר דקות.

לאחר כ 10 דקות של בישול הירקות במיץ של עצמם, הוסיפו את גרגירי החומוס ומים עד לכיסוי כל הירקות + עוד כוס (כי תמיד רוצים עוד מהנוזל והוא נגמר..) והביאו לרתיחה.

לאחר הרתיחה הוסיפו את הפטרוזיליה וגם את עלי הסלרי אם יש לכם ,

הנמיכו אש ובשלו כ 25 דקות.


איך יודעים כמה מלח לשים? זו תמיד שאלת השאלות..לפעמים יוצא מלוח מדי ולפעמים לא מספיק מלוח, נכון?


אני תמיד שמה לסיר גדול בערך 2 כפות מלח, אחרי שהמרק קצת רותח, אני טועמת קצת רק מהמים בזהירות ורואה אם המים מלוחיםמספיק או עדיין חסרי טעם, זו האינדיקציה שלי להמלחת מרקים או כל תבשיל עם נוזלים.


לבסוף, הגשתי ליולי את המרק עם אטריות מאורז מלא, אני לרוב אוכלת את המרק עם גרעיני חמניה או קינואה מבושלת וזה הולך מדהים יחד.




 נו זה כמו של סבתא?

אמא זה טעים אבל של סבתא יותר...

צודקים, של אמא שלי תמיד הכי טעים.

יש בפנים את ויטמין סבתא שהוא יחיד ומיוחד..


שיהיה לכם חם בלב ונשמה

חורף נעים.


 


269 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page