top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

מרק שילדים אוהבים, תמיד.

עודכן: 6 בדצמ׳ 2022

הילדים שלי מטורפים על מרקים, וגם אני.

אני מכינה כל הזמן מרק חדש, אין מצב שאין מרק במקרר..


מה צריך:

2 עגבניות בשלות חתוכות גס

1 כרובית שטופה וחתוכה לפרחים קטנים

1 בצל קצוץ

3 גבעולי סלרי קצוצים

1 דלורית חתוכה לריבועים קטנים

7 פטריות שמפיניון חתוכות גס

2 זוקיני אורגניים חתוכים לחצאי עוגול עם הקליפה

2 כוסות חומוס מונבט/ קפוא / מבושל

שן שום כתושה

אצבע שורש ג'ינג'ר מגורד

אצבע שורש כורכום מגורד

חצי כף מלח גס אטלנטי

מעט מלח עשבים ופלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית / קוקוס



מה לעשות עם זה:

בסיר גדול לחמם את השמן ולהכניס את הג'ינג'ר, כורכום, מלח ופלפל ולערבב כשלושים שניות.

להכניס את הבצל ולערבב אותו עם התבלינים .

אחרי כמה דקות כשהבצל הופך לשקוף, הוסיפו את גבעולי הסלרי הקצוצים והקפיצו עוד דקה או 2, לאחר מכן להוסיף בהדרגה את שאר הירקות, כל פעם לערבב עם הבצל והתבלינים ולתת לירקות להגיר נוזלים כמה דקות. את השום כדאי להוסיף אחרון.

כעת ניתן להוסיף את החומוס ולערבב עם הירקות, הוסיפו מים עד לכיסוי הירקות פלוס עוד חצי כוס, החומוס סופח נוזלים.

כסו את הסיר והביאו לרתיחה.

לאחר הרתיחה העבירו לאש בינונית ובשלו עוד חצי שעה עד שהירקות רכים מספיק.



מומלץ להגיש עם קוסקוס מכוסמין או כוסמת או כל דגן מלא אחר לארוחת חלבון מלאה ומשביעה.


254 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page