אני גרה ליד העיר המדהימה ברקלי בקליפורניה, מעבר לקסם שיש בה ולרבגוניות של האנשים שגרים בה, לבתים המטריפים שכל אחד לוקח אותך לכיוון אחר, לחנויות הוינטאג' המטורפות, לאוכל השווה, למטפל האנרגתי שלי שלא יכולה בלעדיו,
יש בה גם חנות מדהימה לתוצרת טרייה ומקומית "מונטריי מרקט"
אני חושבת שיש בחנות בערך 30 סוגים שונים של שעועיות, כל פעם אני בוחרת אחרת , מנביטה ושוקלת מה לעשות איתה.
הפעם לפני הנסיעה לישראל, בחרתי שעועית מנומרת בצבעים חום לבן ששמה
כאן Cow Beans
השריתי לילה, הנבטתי והקפאתי. טסתי לארץ. חזרתי.
בישלתי מרק שעועית מנומרת מונבטת, כמה כיף שהכל מונבט ומחכה לי במקרר ולא צריך לעבוד קשה.
מרק שעועית מנומרת מונבטת וירקות כתומים (מי מוצאת לי שם יותר קצר וקולע?)
מה צריך?
2 כוסות שעועית מונבטת (לא משנה איזה סוג, ואם אין לכם שעועית מונבטת, פשוט תשרו שעועית לילה ותבשלו את המרק קצת יותר עד שהיא רכה מספיק)
3 בטטות גדולות קלופות וחתוכות גס
3 גזרים, קליפוים וחתוכים גס
2 שיני שום גדולות
2 בצלים לבנים קצוצים
2 בצלים אדומים קצוצים
כף מלח גס אטלנטי, רבע כפית פלפל שחור גרוס, כפית פפריקה מתוקה
כפית גדושה שורש ג'ינג'ר מגורד
כפית גדושה שורש כורכום מגורד
אהבה
כף שמן קוקוס
מה עושים עם זה?
בסיר גדול ורחב להמיס את שמן הקוקוס ולהוסיף את התבלינים, לערבב איזה 20 שניות.
להוסיף את הבצלים ולערבב על אש בינונית עם התבלינים כחמש דקות עד שמתרככים, להוסיף את הגזרים והשום ושוב לערבב כמה דקות, להוסיף את יתר הירקות ולערבב הכל יחד, לשים מכסה ולתת לירקות להגיר את הנוזלים של עצמם כעשר דקות. להוסיף את השעועית וכמה כוסות מים עד לכיסוי הירקות + עוד כוס מים. לערבב ולהביא לרתיחה.
לבשל עם מכסה על אש קטנה כחצי שעה.
לצנן קצת, אפשר לטחון רק חצי מהמרק שיהיה סמיך אך עדיין שיראו קצת את הירקות והשעועית, או שאפשר לטחון הכל איך שאוהבים.
המרק מאד ממלא, הוא עשיר וסמיך ומתאים בול לחורף בקליפורניה.
קצת כוסברה מעל וגירוד של אגוז ברזיל, ליגה של מרק!
תהנו וחורף נעים לכם!
יהיו שם המון מרקים וגם נלמד יחד איך להכין את המרק המושלם..שווה ביותר
Comments