אני קוראת להם פנקייקס
הילדים שלי אומרים שזה קרפים אם רק אכין אותם דק יותר
בכל מקרה
הם עפים עליהם
היום הכנתי נגלה נוספת שיהיה מחר לבית ספר, ככה בכיף של שישי
אפשר לגלגל להם אותם עם ממרח שוקולד ביתי או חמאת שקדים או קצת סילאן וטחינה
או שיאכלו את זה בבוקר עם קצת מייפל, פירות ואגוזים.
מי אמר שפנקייקס אוכלים רק בשבת?!?
פנקייקס אוכלים מתי שלאמא יש זמן להכין אותם, זו התשובה הנכונה.
חפרתי מספיק, הנה המתכון. לכו על זה.
קרפים / פנקייקס בלי רגשות אשמה
3/4 כוס קמח קינואה (כן אפשר גם קמח אורז)
1/2 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
1 כף קמח ארורוט / קמח טפיוקה
1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
רבע כפית מלח/רבע כפית קינמון
שליש כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק (קופסה קטנה של 113 גרם)
1 בננה בשלה מעוכה
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות מייפל טהור
2 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
1/2 כוס חלב סויה אורגני / שיבולת שועל/ שקדים
אז מה עושים עם זה?
לבחוש יחד קמחים, אבקת אפיה, מלח וקינמון ולהניח בצד.
להכניס לבלנדר את הבננה ושאר החומרים הרטובים ולהפעיל כשלושים שניות.
להוסיף לבלנדר את הקמחים ולהפעיל שוב עד שהתערובת אחידה.
להניח אותה בצד לעשר דקות.
אם היא סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד קצת חלב צמחי, אם היא דללה מדי אפשר עוד בננה.
ככל שהבלילה דלילה יותר, כך הקרפים יוצאים דקים יותר
אבל אם היא דלילה מדי, הם לא יצליחו..אז שימו לב.
נסו את הראשון ותראו.
בינתיים אפשר לחתוך פירות להגשה ולחמם מחבת נון סטיק איכותית
(כזו שאין בה פגמים או שריטות)
הניחו מצקת עם בלילה תוך כדי סיבוב המחבת ופריסת הבלילה לעיגול
ברגע שמתחילות להיווצר בועות זה אומר שאפשר להפוך.
חכו שיהיו כמה בועות על פני כל השטח של הבלילה.
צד שני זקוק רק לדקה או 2.
תגישו עם קוקוס, פירות, פיסטוקים, חמאת שקדים, מעט מייפל או כל מה שעולה על דעתכם
Comentários