top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

קציצות עדשים ותרד

קציצות עדשים שחורות ותרד מופלאות

טבעוני וללא גלוטן


רכיבים:

150 גרם עדשים שחורות מונבטות

1 בצל קצוץ

2 גזרים קלופים קצוצים

2 שיני שום כתושות

100 גרם תרד

צרור גדול של פטרוזיליה שטופה עם גבעולים

1 תפוח אדמה מבושל/ אפוי (רצוי אחרי קירור של לילה)

4 כפות קמח חומוס

4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

חצי כפית מלח גס אטלנטי

מעט פלפל אנגלי

מעט מלח עשבים

מעט שמן קוקוס/זית לטיגון הבצל



אופן הכנה:

את הבצל הקצוץ להקפיץ במעט שמן קוקוס / זית והתבלינים

לאחר כמה דקות כשהופך לשקוף, להוסיף את הגזר הקצוץ ולערבב יחד כמה דקות.

לשים בצד לכמה דקות התקררות

להכניס למעבד מזון את העדשים, הפטרוזיליה ,שיני השום, תפוח אדמה, טחינה, תרד ואת תערובת הבצל והגזר ולטחון בפולסים עד שהעיסה מתחילה להתחבר, להוסיף בהדרגה את קמח החומוס ולהמשיך לטחון בפולסים עד שהתערובת אחידה ודביקה.

במידה והתערובת מרגישה יבשה ומתפוררת כשאתם מנסים להכין כדור , נסו להוסיף מעט טחינה.

במידה והתערובת מרגישה רטובה מדי, נסו להוסיף עם ממש קצת קמח חומוס/שקדים וערבבו היטב.

לחמם תנור ל 180 מעלות

להניח על תבנית גדולה ניר אפייה אקולוגי, להבריש מעט שמן זית/קוקוס על ניר האפייה.

ליצור כדורים מהעיסה בגודל בינוני, לשטח מעט עם היד ולהניח על ניר האפייה (כפי שמופיע בתמונה למעלה)

ניתן לרסס מעט שמן זית מעל לפני האפייה.

לאפות צד אחד 20 דקות, צד שני 10 דקות או עד שמשחים מעט ונראה מוכן

צננו לפני הגשה, הולך מעולה עם טחינת קישואים או טחינת סלק


בתאבון!



118 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page