top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

קריסמס וחנוכה - כאן

חודשי האורות, הכל מואר פה בחודשים האחרונים..זה החל עם הקישוטים להלואין שאמנם הם נראים קודרים אבל יש בהן הומור וצחוק ושמחת ילדים, התקדמנו לסתיו שמביא את הדלעות שממוקמות בכניסה לכל בית כמעט, מאירות את הרחוב באורן הכתום ובצורתן המלטפת..

ועכשיו עוד רגע קריסמס..הכל נוצץ מסביב וכולם עמלים על קישוטי הבית כאילו זה הדבר החשוב בעולם, אני מתה על זה. כל יום נוסעים ורואים איזה עוד בית קישט ומי הרים הפקה וזה פשוט מכניס את כולם לאוירת חג מדהימה.

התקופה הכי כיפית בשנה פה, אין ספק בכלל.




יאללה רוצים מתכון ללביבות לחנוכה? הפעם מלוחות, קריספיות שהולכות פגז עם יוגורט קוקוס איכותי.


לביבות זוקיני ושמיר


מה צריך:

2 זוקיני שטופים ומגורדים בפומפייה (עם הקליפה)

1 בצל לבן גדול מגורד בפומפייה

1 גזר קלוף לא גדול מגורד בפומפייה

2 כפות טחינה גולמית

חופן שמיר קצוץ

5 כפות קינואה מבושלת מצוננת

5 כפות קמח שקדים

מלח ופלפל לפי הטעם



אופן הכנה:

לסחוט מנוזלים את הזוקיני והבצל ולהעביר אותם לקערה גדולה, להוסיף את הגזר, הקמח, הקינואה, הטחינה, השמיר והתבלינים ולערבב היטב. תעמו ותתקנו תיבול אם צריך.

להכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות.


לחמם תנור ל 180 צלזיוס /375 פרהנייט

לסדר ניר אפיה על תבנית ולהבריש אותה עם שמן זית.

להוציא מהמקרר את העיסה, לקבב לביבות wעם היד ולשטח אותן, להניח על ניר האפייה ולהשפריץ מעט שמן זית מעל הלביבות.

העיסה אמורה להיות דביקה ולא מתפרקת, אם היא עדיין מתפרקת, שאפשר להוסיף עוד כף טחינה אם היא קצת יבשה/ קמח שקדים אם היא קצת רטובה מדי.


לאפות כעשרים וחמש דקות, להפוך לעוד עשר דקות בזהירות.

כשהן מזהיבות הן מוכנות.

שיהיה חג שמח לכל העדות, לכל הדתות, לכולנו.

העיקר שיהיה אור אמיתי וטהור בעולם.



280 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page