top of page
תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

קרפ עם שוקולד?! למה לא?!

הנה הגיע לו חג שני, כמעט בלי שהרגשנו את החג הראשון

גם כי אנחנו לא בארץ עם המשפחה שלנו

וגם יו נו..יש קורונה עכשיו אז עוצרים ת'עולם..

מה אני חושבת על עצירת העולם? אני לא יודעת.

מצד אחד לא חוששת ממחלות וחיה את חיי בהשקעה בבריאות כל השנה במקום לטפל נקודתית בוירוס כזה או אחר,

מצד שני חוששת עבור האנשים שצריכים לחשוש ממחלות

עוצר? הוא טוב לאנשים שאינם בריאים מלכתחילה או כאלו שמערכת החיסון שלהם מוחלשת

הוא לא כזה טוב לשאר העולם..לפרנסה, לעשייה, לאנרגיה, לחיים.

אז לא יודעת מה אני חושבת..

במצבים כאלו אני פשוט הולכת למטבח, אצלי זה רגיל ורק עכשיו בפול ווליום


התחשק לי להכין לילדים שלי היום משהו שהם יתעלפו ויאהבו אותי הכי בעולם, הייתי צריכה את ההתחננות שלהם שאתן להם עוד אחרי שקיבלו ממני בזמן האחרון מלא מזון מזין ובריא

והכי נורא, לא הכנתי להם מצה עם שוקולד עדיין.. אני אמא הכי גרועה בעולם..איזה זיכרונות יהיו להם?! מזל שיש עוד חג שני ואני יכולה לכפר על החג הראשון..




אבל מה..נראה לכם שאכין להם קינוח ריק מתוכן? פחחח

אתם לא מכירים אותי

הכנסתי להם בדלת האחורית מלא חלבון! ושומן בריא! ונוגדי חמצון! וסיבים תזונתיים!

נראה אותם עכשיו..מראה להם מאיפה משתין הקרפ.


יאללה למתכון נודניקית


קרפ קינואה ושוקולד ביתי

טבעוני ללא גלוטן וכשר לפסח-מה עוד בן אדם צריך


אז מה צריך להכנת הקרפים (בערך 8 קרפים בינוניים)

2 כוסות קינואה מושרית במים מסוננים לפחות שעתיים (אפשר ורצוי לילה)

2 כוסות מים

כפית אבקת אפיה (לא חובה נראה לי)

מעט מלח

ז ה ו !




מה צריך להכנת השוקולד Raw הנפלא הזה (מספיק בדיוק ל 8 הקרפים)

כף בהריון קקאו איכותי

5 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי

כף גדושה חמאת שקדים RAW איכותית! (אפשר להחליף בטחינה ואז יצא שוקולד חלבה שהוא גם פגז)

כף תמצית וניל

3 כפות סילאן/ מייפל

קמצוץ מלח גס אטלנטי

מי שרוצה שיוסיף קינמון גם



מה עושים עם זה?

מאד פשוט,

לסנן את הקינואה ולשטוף אותה ממי ההשריה

להכניס אותה לבלנדר חזק עם 2 כוסות מים נקיים חדשים

ואת אבקת האפייה והמלח גם.

לטחון היטב עד שהתערובת ממש חלקה.

את רכיבי השוקולד לערבב בקערה טוב טוב עד שאין גושים


לחמם מחבת היטב ולהעביר מצקת של הבלילה למחבת (אתם יודעים שהראשון יוצא מעפן נכון?)

בעזרת כף תפרסו את הבלילה בתנועות סיבוביות (כמו שמורחים רוטב על פיצה) כך שהקרפ לא יהיה עבה מדי, תיזהרו לא לשים יותר מדי לחץ עם הכף כדי לא לחורר אותו, הוא מאד עדין הקרפ הזה.


אחרי כמה דקות תראו שהקצוות שלו קצת מתעגלים והוא מתקשה, נסו להרים אותו ולהפוך לצד השני , זה אמור להיות מאד קל, אם לא סימן שהוא זקוק לעוד זמן.

טגנו על הצד השני לעוד 2 דקות וזהו.

עכשיו תצלחתו ותקראו להם. או שלא. בחירה שלכם.

אני אכלתי את הקרפ הזה עם אבוקדו ונבטי ברוקולי..מעדיפה את הפלז'ר שלי מלוח כמו תמיד.




אם הילדים שלכם לא רגילים לכזה אוכל, להלן כמה אופציות להתמודדות:

1. תוסיפו 3 כפות מייפל לתערובת הקרפ

2. תוסיפו עוד מייפל / סילאן לתערובת השוקולד

3. תאכלו בעצמכם ותיהנו




חג שמח!


ואם עוד לא שמעתם על תכנית הליווי התזונתית שלי שמתחילה מיד אחרי החג, זו תכנית ממש שווה עם מתכונים סוף! וליווי צמוד ומלא מידע ותמיכה וחזרה לאיזון בצלחת, יהיה כיף!

הכל בקבוצת פייס סגורה ורק ל 7 ימים.

מה לא תבואו?


הנה הפרטים, לחצו על התמונה ושאו ברכה.




3,512 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page