top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

טורטיה קינואה ועדשים - טבעוני וללא גלוטן

עודכן: 24 בינו׳ 2023


את המתכון המקורי של הטורטיה הזו הכנתי לפני 3 שנים, מאז הרילס כבשו את הרשת וסרטוני טורטיות מתעופפים בכל המדיות-כמה נפלא שאנשים נחשפים יותר ויותר לתזונה בריאה וקלה להכנה!


אז המתכון המקורי למטה כאן בפוסט והוא נפלא, אתם מוזמנים להכין אותו, אבל כאן אכתוב לכם את המתכון לטורטיה מותססת, כזו שיש בה גם חברים (חיידקים) טובים.


מה צריך?

1 כוס קינואה

1/2 כוס עדשים אדומות

1 1/2 כוסות מים מסוננים

קמצוץ מלח

צריך בלנדר חזק.


הכנה:


השרו את הקינואה והעדשים בקערה עם מים לשעתיים לפחות, אפשר גם להשרות לילה

אחרי ההשריה, סננו ושטפו והעבירו את הקינואה והעדשים לבלנדר חזק עם המים והמלח.

הפעילו כמו בסרטון, עדש שהבלילה אחידה וחלקה ומרגישה כמו בלילת פנקייק.

העבירו את הבלילה לקערת זכוכית/ מתכת (לא פלסטיק) וכסו עם מגבת

השאירו על השיש במקום לא מואר מדי או חם מדי

לכו לישון.

למחרת אתם יכולים להעביר את הבלילה לצנצנת זכוכית ולאחסן במקרר, הבלילה תישמר גם עשרה ימים! בזכות הימצאות החברים החדשים שהזמנו למסיבה.

כשתרצו להכין את הטורטיה, חממו מחבת איכותית נון סטיק ממש טוב, העבירו את הבלילה ופזרו בעדינות בתנועות סיבוביות את הבלילה כך שתפרס על המחבת ולא תהיה עבה מדי.

אחרי 2 דקות בערך, ניתן לנסות להפוך את הטורטיה, עשו זאת בזהירות.

כשהיא מוכנה היא קלה מאד להפיכה.

זהו, סיימתם!


חשוב לי לציין שבגלל שהבלילה מכילה חברים, היא הופכת סמיכה יותר ככל שעוברים הימים ולכן חשוב לערבב אותה היטב אחרי שהוצאתם אותה מהמקרר ולפני שאתם מכינים את הטוורטיה, לעיתים תרגישו שיש צורך להוסיף כף מים כי הבלילה סמיכה מדי, זה בסדר גמור. סומכת עליכם.


תהנו!




בתוכנית הניקוי Refresh שאני מעבירה ברגעים אלו, יש כמה משתתפות שאינן יכולות לאכול כוסמת , כל אחת מסיבותיה.

מכיוון שהניקוי הוא טבעוני וללא גלוטן, ואין בו לחם בתכ'לס,

רציתי להציע להן חלופה לטורטיות הכוסמת שלי.

נכנסתי למטבח..ואחרי כמה שעות וכמה ניסיונות - זה מה שיצא.

האמת שיצא מדהים, ומפתיע כמה שזה פשוט.

זה יצא בין חביתה טבעונית לבין קרפ.

כמות המים משפיעה כמובן על התוצר הסופי,

יותר מים- הקרפ יותר דק ויכול להיות בעל קוטר רחב יותר

מעט מים- מרקם של חביתה טבעונית

מפצירה בכם לנסות את שתי הוורסיות.

מה צריך?

1 כוס קינואה

1/2 כוס עדשים אדומות

4 כפות שמן זית כתית מעולה

1 כפית מלח עשבים

1 וחצי כוסות מים / חלב קפיר

1 שן שום או 2, תלוי בכם

מעט פלפל שחור גרוס

תוספות לבחירה: בצל ירוק קצוץ (גם החלק הלבן וגם הירוק), כוסברה, פטרוזיליה, תרד, זעתר וכדומה..

מה עושים?

השרו את הקינואה והעדשים בקערת מים כשעתיים- עד לילה (אפשר להשרות יחד)

סננו ושטפו את הקינואה והעדשים עד שהמים יצאו שקופים

העבירו למעבד מזון / בלנדר את הקינואה והעדשים, שמן הזית, מלח, פלפל ושום ורק כוס אחת מהמים.

הפעילו את מעבד המזון/ הבלנדר והוסיפו את חצי כוס המים/ קפיר הנוספת בהדרגה.

מי שרוצה שיצאו לו מעין חביתות, שישאיר רבע כוס מים/ קפיר מחוץ לבלילה.

מי שרוצה שיצאו קרפים רחבים ודקים, שישתמש בכל המים/ קפיר.

כשהבלילה אחידה ומוכנה, חממו טוב טוב מחבת נון סטיק איכותית (לא שרוטה)

שפכו מצקת של בלילה למחבת וסובבו את המחבת כך שהבלילה תתפזר בצורה של עיגול

לאחר 2 דקות בערך תתחילו לראות בועות קטנות על הקרפ, נסו להרים אותו עם תרבד.

כשצד אחד של הקרפ מוכן, הוא מתהפך ממש בקלות ולפעמים הקצוות שלו מתרוממים מעט.

על הצד השני צריך גם 2 דקות ולא יותר.

המלצות הגשה

  • לאחר שהבלילה מוכנה, קצצו בצל ירוק וערבבו עם הבלילה, הכינו כך את הקרפ- זה יוצא פשוט נהדר.

  • הכינו ארוחת "הרכב בעצמך" של קרפים, ירקות, מטבלים וממרחים- הילדים מתים על זה וזה פשוט ט ע י ם (כמו בתמונה כאן למטה)

  • בוורסיה אחרת הוספתי כוסברה והמשפחה חיסלה..

  • אפשר לשמור חלק מהבלילה ליום למחרת ולהכין בבוקר קרפים לבית הספר -גלגלו את הקרפ בתוך ניר אפיה הדוק או ניר סופג

  • אפשר להקפיא את הקרפים כשבניהם מפריד ניר אפייה אקולוגי ואז צריך רק לחמם אותם על מחבת חמה.

עדכנו אותי איך יצא!

תהנו ונשיקות של בריאות.

שמרית

4,007 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול

1 Comment


idit78
Mar 01

היי, לבלילה שמכילה ’חברים’, באיזה שלב אפשר גם להוסיף תרד, שום...?

Like
bottom of page