top of page

שעועית שחורה בקארי ירוק

האביב פה באוסטין השנה הוא קצת מתעתע ויש ימים ששוב קצת קר ופתאום למרות שאפריל עוד רגע וכבר התכוונתי לסדר ארון חורף קיץ, בא לי מרק או תבשיל מנחם.

קארי זה תמיד הולך, קל ממש להכנה וקשה מאד לפשל איתו, צריך רק הרבה ירקות, אבקת קארי או משחת קארי, חלב קוקוס וחלבון כלשהו ויש להם קארי בעשר ד' עבודה בערך.


וכמה אפשר להכין קארי טופו או עוף לילדים? רציתי לגוון.

בכל זאת אנחנו בטקסס, אז שעועית שחורה היא בחירה לגיטימית.


רוצים לדעת מדוע עוד כאי לנו להוסיף שעועית שחורה לתפריט?

היא לא סתם מככבת במטבח המקסיקני כמעט בכל מנה ובוריאציות שונות, שעועית שחורה היא באמת מלכת בריאות וטעם.

היא עשירה בויטמינים E,C,D,A, חומצה פולית ובמינראלים כמו אשלגן, ברזל, סידן ומגנזיום.

מכילה שלל נוגדי חמצון שעוזרים לגוף שלנו להתמודד עם רדיקלים חופשיים שאנו חשופים אליהם מכל עבר.

עשירה בסיבים מסיסים ולכן מהווה מזון מושלם לחיידקי המעיים שלנו ששומרים על בריאות הגוף והמוח וחשוב מאד להאכיל ולדאוג להם שהם יהיו הרוב אצלנו במעי ולא החיידקים הפחות נחמדים..

היא מכילה חלבון וחלק מחומצות האמינו, וכדי לקבל חלבון מלא מומלץ לאכול באותה ארוחה או באותו היום גם מנת דגנים מלאים שישלימו את שאר חומצות האמינו.

גם ככה לרוב אוכלים קארי עם אורז או פחמימה אחרת כך שמתקבל חלבון מלא ואין מה לדאוג בנושא הזה עם קארי.


מה שכן חשוב לדעת הוא שאם אינכם רגילים לאכול קטניות בכלל, עשו זאת בהדרגה כדי לא להעמיס על מערכת העיכול שלכם.

שעועית שחורה בקופסת שימורים היא מקום טוב להתחיל לצרוך קטניות, היא כבר הושרתה ובושלה כראוי, רק באמת חשוב לשטוף אותה היטב מכל הקצף והנוזלים בקופסא.


אז באמת בלי עוד הרבה דיבורים, הנה לכם המתכון לשעועית בקארי שיצאה פגז, הילדים "הטקסנים" שלי עפו עלי.


מה צריך?



קופסת שימורים של שעועית שחורה (רצוי נקייה ללא מלח ולא BPA) מסוננת היטב מנוזלים ושטופה.

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים קלופים וחתוכים לחצי עיגול (שלא יהיו דקים מדי או עבים מדי)

זוקיני גדול שטוף וחתוך גס לחתיכות בינוניות (לא צריך לקלוף אם אורגני)

2 גבעולי סלרי שטופים וקצוצים לחצאי עיגול

עגבנייה גדולה חתוכה גס

קופסת חלב קוקוס 250 מל (רצוי של Aroy-D) ללא סוכר, תוספים וחומרים משמרים

כוס וחצי מים

אצבע שורש ג'ינג'ר מגורד

3 שיני שום קצוצות קטן

1 כף גדושה אבקת קארי

1 כפית כמון

מעט פלפל שחור גרוס

כף מלח ים אטלנטי / הימלאיה

כף טימין

מעט שמן זית לטיגון



אופן הכנה:


  • במחבת רחבה וגבוהה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל עד להשחמה קלה

  • מוסיפים את הסלרי ונותנים לו כמה דקות להתרכך קצת

  • מוסיפים את הגזר ומערבבים עד שיכוסה כולו בשמן ונותנים לו בערך 4-5 דקות לקבל גם השחמה, נסו לא לערבב יותר מדי ותנו למגע של המחבת עם הירק לעשות את שלו.

  • הוסיפו את הזוקיני וגם אותו ערבבו ותנו לו זמן לקבל השחמה ושהנוזלים שלו יתאדו מעט מהמחבת. (בינתיים תחתכו לכם סלט ירוק..)

  • הוסיפו את השום ושאר התבלינים כולל הג'ינג'ר וערבבו אותם עם הירקות ותנו לשמן לפתוח אותם קצת, שימו לב שהאש לא גבוהה מדי כדי לא לשרוף את השום.

  • הגיע תור העגבנייה הכניסו אותה וערבבו

  • הוסיפו את השעועית, ערבבו

  • הוסיפו חלב הקוקוס והמים, ערבבו שוב והעבירו לאש נמוכה יותר כדי לבשל את הרוטב שיצטמצם קצת. אפשר גם לכסות עם מכסה לכמה דקות.

  • אחרי שהרוטב רותח כחמש דקות, ערבבו ותטעמו ותראו אם חסר לכם תיבול, זה הזמן להוסיף אם חסר מלח.

  • בשלו עוד חמש דקות על אש נמוכה וסגרו את האש.

  • הגישו עם אורז/ אורז כרובית/ קינואה/ פסטה



 

 בתאבון! מקווה שתיהנו.


82 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page