top of page

מיני מאפינס בטטה וחלב קוקוס

  • תמונת הסופר/ת: שמרית גורן-בולוטין
    שמרית גורן-בולוטין
  • 17 בדצמ׳ 2016
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 7 במרץ


בשוק

*רגע לפני חממו תנור ל 180 מעלות

שמנו מעט את התבניות או לחילופין הכינו מנג'טים עבור תבנית של 36 מיני מאפינס / 12 מאפינס רגילים

לקרם הבטטה:

כוס ו-1/3 בטטה אפויה /מבושלת (יוצא בערך 2 בטטות בינוניות)

3/4 כוס חלב קוקוס (עדיף בלי חומר משמר)

1/3 כוס מים

7 תמרים קצוצים

2 כפות מייפל

1 כף מיץ לימון

1/4 כוס שמן קוקוס

לתערובת הקמחים:

1 כוס קמח תירס דק 1/2 כוס קמח אורז (עדיף מלא) 1/2 כוס קמח שקדים (אפשר גם עוד 1/2 כוס של קמח אורז אם אין) 1/2 כפית מכל אחד מהתבלינים: קינמון, הל, אגוז מוסקט, מלח, ג'ינג'ר וממש קמצוץ ציפורן.


פאי קרם קשיו, פלפל קלוי ופטריות

במטבח

  • הכניסו לבלנדר את התמרים וחלב הקוקוס והמים וטחנו היטב

  • הוסיפו בהדרגה שאר הרכיבים וערבלו עד שמתקבל מעין קרם קטיפתי חלק (אם תטעמו אותו עכשיו תתעלפו מהטעם)

  • בקערה נפרדת, ערבבו עם כף עץ את רכיבי תערובת הקמחים

  • הוסיפו את קרם הבטטה לתערובת הקמחים וערבבו עד שנוצרת עיסה אחידה

  • פזרו בכמות שווה את התערובת בתבניות

  • אפו כ- 20 דקות את המיני מאפינס, ו 24 דקות את המאפינס

...שימו לב כי כל תנור הוא שונה שלא ישרף לכם

 מזמינה אתכןם להצטרף לקהילה שלי

תקבלו מתכונים והמלצות תזונה ראשונים..

אני לא חופרת..רק אומרת..


Comments


״ בכל דבר בטבע יש משהו מן המופלא ״  אריסטו.

הכתוב באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ תזונתי או רפואי ואין בנאמר בו אלא בגדר המלצה בלבד​

bottom of page