top of page

מיני מאפינס בטטה וחלב קוקוס

תמונת הסופר/ת: שמרית גורן-בולוטיןשמרית גורן-בולוטין

עודכן: 7 במרץ


 

בשוק

*רגע לפני חממו תנור ל 180 מעלות

שמנו מעט את התבניות או לחילופין הכינו מנג'טים עבור תבנית של 36 מיני מאפינס / 12 מאפינס רגילים

לקרם הבטטה:

כוס ו-1/3 בטטה אפויה /מבושלת (יוצא בערך 2 בטטות בינוניות)

3/4 כוס חלב קוקוס (עדיף בלי חומר משמר)

1/3 כוס מים

7 תמרים קצוצים

2 כפות מייפל

1 כף מיץ לימון

1/4 כוס שמן קוקוס

לתערובת הקמחים:

1 כוס קמח תירס דק 1/2 כוס קמח אורז (עדיף מלא) 1/2 כוס קמח שקדים (אפשר גם עוד 1/2 כוס של קמח אורז אם אין) 1/2 כפית מכל אחד מהתבלינים: קינמון, הל, אגוז מוסקט, מלח, ג'ינג'ר וממש קמצוץ ציפורן.


פאי קרם קשיו, פלפל קלוי ופטריות

במטבח

  • הכניסו לבלנדר את התמרים וחלב הקוקוס והמים וטחנו היטב

  • הוסיפו בהדרגה שאר הרכיבים וערבלו עד שמתקבל מעין קרם קטיפתי חלק (אם תטעמו אותו עכשיו תתעלפו מהטעם)

  • בקערה נפרדת, ערבבו עם כף עץ את רכיבי תערובת הקמחים

  • הוסיפו את קרם הבטטה לתערובת הקמחים וערבבו עד שנוצרת עיסה אחידה

  • פזרו בכמות שווה את התערובת בתבניות

  • אפו כ- 20 דקות את המיני מאפינס, ו 24 דקות את המאפינס

...שימו לב כי כל תנור הוא שונה שלא ישרף לכם

 מזמינה אתכןם להצטרף לקהילה שלי

תקבלו מתכונים והמלצות תזונה ראשונים..

אני לא חופרת..רק אומרת..


הכתוב באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ תזונתי או רפואי ואין בנאמר בו אלא בגדר המלצה בלבד​

bottom of page