בשוק
מצרכים לקלתית:
1/3 כוס שמן קוקוס
כוס ו -1/2 קמח כוסמין מלא
1/2 כוס מים רותחים
כפית אבקת אפיה לא אלומיניום
לקרם הקשיו:
כוס ו - 1/2 אגוזי קשיו מושרים ללילה או לכמה שעות
1/2 כף אבקת שמרי בירה
כוס מים
למילוי:
חבילת עלי מנגולד/תרד או שילוב שלהם שטופים וחתוכים ללא הגבעולים
4 גזרים מקולפים ופרוסים לעיגולים דקים
3 שיני שום קצוצות
כף שמן קוקוס למילוי
כף זרעי צ'יה
מלח גס, פלפל גרוס

במטבח
*רגע לפני לחמם תנור ל 180
הכנת הקלתית
בקערה גדולה הוסיפו את כל רכיבי הקלתית ובחשו עד ליצירת כדור בצק (אם קצת יבש אפשר להוסיף מים, אפשר רטוב אפשר טיפה לקמח)
רדדו את הכדור לפי צורת התבנית שבחרתם
חוררו עם מזלג כדי שהבצק לא יתנפח
הכניסו לתנור ל 5 דקות בלבד והוציאו לצינון
השאירו את התנור דולק
בינתיים אפשר להכין את המילוי:
חממו מחבת עמוקה ,הוסיפו את כף שמן הקוקוס, מלח פלפל וערבבו דקה
הוסיפו את הגזרים ומעט מים וכסו עם מכסה כדי שהגזרים יתאדו ויתרככו קצת
לאחר חמש דקות בהם ערבבתם מדי פעם, הוסיפו את העלים הירוקים + השום הקצוץ
ערבבו וכסו לעוד 2 דקות עד שהנוזלים יצאו מהעלים והנפח ירד
סיימו לתקן תיבול לפי טעמכם ורק אז הוסיפו זרעי צ'יה.
הכנת הקרם:
סננו את הקשיו מהמים והכניסו אותו לבלנדר
הוסיפו את המים ו3 כפות אבקת שמרי בירה והפעילו עד לקבל מרקם של קרם אחיד
הרכבת הפאי
ערבבו את המילוי ואת הקרם יחד, שפכו על הקלתית והכניסו לאפיה בתנורר ל 40-45 דקות.
חובה לצנן לפני שפורסים כדי לתת לו להתייצב מעט, בתאבון!
מזמינה אתכןם להצטרף לקהילה שלי
תקבלו מתכונים והמלצות תזונה ראשונים..
אני לא חופרת..רק אומרת..