top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

מרק כתום ועדשים

עודכן: 6 בדצמ׳ 2022


 

בשוק

2 כפות שמן קוקוס

1 כף מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית וחצי שורש כורכום מגורד

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון

5 בטטות גדולות מקולפות וחתוכות גס

2 קולורבי לבן מקולף וחתוך גס

2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לטבעות

3 גזרים גדולים קלופים וחתוכים גס

1/2 שורש סלרי מקולף וחתוך גס

1 שן שום גדולה קלופה

צרור גבעולי סלרי קצוצים

צרור עלים שטופים של סלרי

400 גרם דלעת יפנית/דלעת רגילה קלופה וחתוכה גס

1 כוס עדשים אדומות שטופות (אחרי השריה של חצי שעה לפחות)


מרק עדשים אדומות

במטבח

  • מחממים בסיר גדול את השמן ולאחר כדקה מוסיפים פנימה את התבלינים ומערבבים כ 10 שניות עד שהם נפתחים ומשתלבים עם השמן

  • מוסיפים את הבצל וגבעולי הסלרי ומקפיצים עד שהם מתרככים כשש דקות בערך

  • מוסיפים 2 כפות מים ומכסים לאידוי

  • לאחר כמה דקות מוסיפים את שאר הירקות חוץ מעלי הסלרי ומערבבים עם הבצל וגבעולי הסלרי עד שכל הירקות מכוסים בתבלינים

  • מוסיפים מים קצת מעל גובה הירקות, מוסיפים את העדשים ומביאים לרתיחה

  • לאחר הרתיחה מוסיפים את עלי הסלרי ומערבבים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה

  • מוציאים את עלי הסלרי, טוחנים ומתקנים תיבול

  • אני מאד ממליצה לאכול את עלי הסלרי , הם ממש מעדן אחרי בישול המרק

  • לאחרי הטחינה מומלץ להרתיח פעם נוספת

המרק בתוספת דגנים מלאים, מספק לנו ארוחה המכילה חלבון מלא שכולה על טהרת הצומח. בתאבון!

322 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page