התחייבתי לכם בפייסבוק, שתקבלו ממני כל יום מתכון אחר שיתרום לכם לגוף במקום לקחת ממנו.
זה המתכון הראשון מבין עשרת המתכונים שבחרתי, מקווה שתיהנו. ואם תיהנו- תשתפו!
קציצות ירק ואורז טבעוניות וללא גלוטן
לפעמים נשארת בבית במקרר שארית של דגן מלא שהכנתם ונמאס לכם לאכול אותו כך, כל דגן כזה יכול לשמש להכנת קציצות ירק במקום קמח, הפעם השתמשתי באורז מלא.
בשוק
כוס ורבע אורז בסמטי מלא מבושל( עם מלח, פלפל, הרבה כורכום ובצל)
בטטה 1 ענקית אפויה, קלופה
3 גבעולי בצל ירוק, גם חלק לבן וגם ירוק
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
2 כפות שקדייה
שן שום קלופה
כוס וחצי שמיר שטוף
במטבח
הכניסו למעבד מזון את כל הרכיבים ולעבד עד שנוצרת עיסה אחידה, לטעום ולתקן תיבול עם מלח ופלפל שחור.
שימו לב שהעיסה מעט רטובה וזה בסדר, הכניסו למקרר לשעה
חממו תנור ל 180 מעלות, שמנו ניר אפיה אקולוגי עם מעט שמן קוקוס
צרו כדורים לא גדולים מדי והניחו על התבנית, שטחו אותם מעט אחרי שהם מונחים
צד אחד אפו בין 25-30 דקות, צד שני אפו 20-25 דקות. תלוי בעובי הקציצה ובתנור שלכם.
הן מעולות! באחריות.