top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

חלב שקדים ביתי

עודכן: 24 באוק׳ 2019


חלב שקדים ביתי / מתכון משופר של מוריה מ"קינוחי האור של מוריה"

לפני שהתוודיתי לדרך של מוריה בהכנת חלב שקדים, הייתי טוחנת את השקדים יחד עם הווניל והתמרים ועדיין היה יוצא חלב נפלא, מוריה טענה ובצדק שחבל לאבד את הסיבים של התמרים בסינון ולכן היא קודם מכינה את החלב מהשקדים ורק לאחר מכן מוסיפה את התמר והווניל. מיד אימצתי את המתכון שעובד בהגיון נפלא, וגם הטעם שלו משגע! תודה מוריה.


בשוק

1 כוס שקדים שהושרו 8 שעות במים מסוננים

2 וחצי כוסות מים מסוננים

2 תמרי מג'הול מגולענים

כפית תמצית וניל

למי שיש את מכשיר הצ'ופה מיקס, זה מאד קל להכין את חלב השקדים בעזרתו.

ניתן להכין גם חלב שקדים בעזרת בלנדר חזק וחיתול בד.


במטבח

  • הכניסו את השקדים והמים לבלנדר והפעילו על שנוצר חלב

  • לאחר מכן סננו את החלב משאריות השקדים בעזרת חיתול בד או בעזרת הצ'ופה מיקס (כמו שאני עושה)

  • לאחר שיש לנו רק חלב מסונן, הכניסו אותו שוב לבלנדר נקי והוסיפו את התמרים ואת תמצית הוניל , הפעילו לשתי דקות.


החלב מוכן ויחזיק במקרר בבקבוק זכוכית עד לשלושה ימים. ניתן גם להוציא את האויר מהבקבוק ואז הוא נשמר לאורך זמן .

אנחנו משתמשים בחלב הזה לכל כך הרבה דברים. לגרנולה ביתית, לשייקים, למשקה שקדים כורכום, לשוקו ביתי שהילדים מתים עליו ואפשר גם לשתות אותו כך כמו שהוא-פשוט מדהים בטעמו.


מי שאינו רוצה או שאין לו זמן לכל התהליך, יכול להשתמש בכף בחמאת שקדים שמכילה 100% שקדים בכבישה קרה (עדיף אורגנית) ומים ולקבל חלב שקדים במינמום מאמץ.

התוצאה פחות טעימה ומזינה מחלב שקדים שמכינים משקדים אבל הוא עדיף על כל חלב צמחי אחר שקונים בחנות ובטח מחלב פרה או עיזים.


חלב שקדים מחמאת שקדים:

כמות ל 2 כוסות:


2 כפות חמאת שקדים

2 כוסות מים מסוננים

1 תמר מגולען

כפית תמצית וניל איכותית


להכניס את כל אלו לבלנדר , אפשר גם לטחון בבלנדר מוט

ולטחון עד שהתערובת אחידה.

להעביר דרך מסננת צפופה את החלב לצנצנת זכוכית, וליהנות!


מחזיק במקרר עד 3 ימים.

398 צפיות4 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page