top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

ט"ו בשבט בשוקולד - מי לא אוהב שוקולד?


רגע רגע..אני לא מדברת על חפיסות השוקולד שאתם מכרסמים לכם בהנאה במשרד בין הארוחות או אלו שיש עליהם ציור של פרה..אלא אני מדברת על שוקולד אמיתי במלוא מובן המילה, 100% נא אורגני, כזה שמכינים לבד בבית.



יאמי..אצלנו הילדים מחסלים אותו ולכן עלי לעבוד בקצב מסחרר.

כשהם ניגשים למקפיא, מספיקה להם חתיכה אחת קטנה של שוקולד כי הוא הדבר האמיתי, מאד מרוכז ומריר עם מתיקות נפלאה וכל פעם טעם אחר מתווסף לפי מצב הרוח של אמא שלהם.

קקאו נא על כל רכיביו מככב אצלנו במטבח בכל צורה אפשרית, אני מתה על קקאו..אם לא שמתם לב.

אז תדעו, שכל השוקולד שנמצא בחנויות עובר תהליכים של קלייה ומחומם לטמפרטורה גבוהה. שוקולד שמכינים מרכיבים נאים (RAW) אינו מחומם מעל לטמפרטורה של 48 מעלות , כך שהוא שומר על הטעם, הצבע המרקם שלו וגם על ערכיו התזונתיים.

שוקולד תעשייתי הוא בדרך כלל שוקולד שמכיל הרבה מאד סוכר ומעט מאד קקאו איכותי, בגלל המחיר היקר של השוקולד, התעשייה ממעיטה ברכיבים שלו ומוסיפה לו אבקות חלב, סוכרים, משמרים וחומרי טעם , צבע וריח.

שוקולד- זה כבר לא!

מזכירה לכם שתעשית המזון רוצה רק דבר אחד - שתמשיכו לרכוש את המוצרים שלה .

ואיך עושים זאת? ע"י הוספה של רכיבים ממכרים ומפתים.

אל תתפתו, זה כבר כל כך שנות ה-80!


ומה עם שוקולד 85%?

אז גם אם תקנו שוקולד שמכיל 85% קקאו , שזה עדיף כמובן על שוקולד שמכיל רק 40% קקאו, תזכרו שעדיין רוב ערכיו התזונתיים מזמן כבר לא שם. ובסופו של דבר קיבלתם קקאו קלוי עם סוכר במקרה הטוב.

אז תקשיבו , אין לכם מושג כמה זה קל להכין שוקולד בבית. אחרי שתכינו פעם אחת לא תאמינו מה עשיתם עד היום, בהבטחה.

רק צריך להשתחרר מהפחד של "איך לעזאזל אני אכין שוקולד לבד??!!"

אמרנו כבר שפחדים לא מנהלים אותנו, כן?


אז הנה חלק מהסיבות בגינן כדאי לכם להתחיל להכין שוקולד בבית מקקאו נא:

מלבד העובדה שהוא גורם לנו להיות מאושרים ומלאי אנרגיה חיובית, הוא מעורר טבעי ויכול בקלות להחליף חלק מהקפה שאתם צורכים, הוא עוזר למצבי חוסר ריכוז , מכיל שפע של נוגדי חמצון ( מס אחד של נוגדי חמצון שיש בטבע)- נוגדי החמצון הם אלו שעוזרים לנו להלחם ברדיקלים חופשיים שהם בעצם כל הרעלים שיש בעולם סביבנו שחודרים לנו לגוף. הוא מקור נפלא למגנזיום שכיום חסר באדמה וברוב המים שכולם שותים בגלל ההתפלה, מקור למינראלים נוספים כמו: מנגן, אבץ, ברזל, נחושת ועוד..הוא מכיל חומרים משפרי מצב רוח(למשל טריפופן) וזו רק חלק מהרשימה המפוארת.

כמובן שחמאות קקאו מעולות למצבי יובש בגוף ובשפתיים והם בשימוש של קוסמטיקה טבעית אלפי שנים.

את כל הטוב הזה בתוספת של טעם אלוהי – לא תרצו להכניס הביתה?

אני בטוחה שכן. אז קחו מתכון בסיס + כמה שדרוגים ושיהיה חג שמח עשיר בפירות טריים וירקות מזינים ושוקולד אלוהי.


אז לכבוד ט"ו בשבט שמגיע עוד כמה ימים, החלטתי להכין לנו הביתה שוקולד עם פירות יבשים ומזונות על.

אם כבר שיאכלו, שגם יזינו את עצמם בעוד כמה רכיבי איכות, לא ככה?


שוקולד בסיס – כמות לשלושה תבניות פרלינים

1 כוס עיסת קקאו

1/4 כוס שמן קוקוס

1/4 כוס חמאת קקאו

1/3 כוס מייפל- בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל אמיתית

כמה גרגירי מלח גס

מעט אבקת צ'ילי (לא חובה אבל מומלץ)

גרסה 1: מנה אחת של שוקולד בסיס+ 2 כפות של חמאת לוז קשיו + חופן אגוזי קשיו שבורים וכפית של אבקת אסאי

גרסה 2 : מנה אחת של שוקולד בסיס + ג'וגי ברי, שברי אגוזי מלך, אננס מיובש חתוך קטן, שבבי ספירולינה

גרסה 3: מנה אחת של שוקולד בסיס + 2 כפות חמאת שקדים ואגוז ברזיל מגורד מעל

לאחר הוספת התוספות, ערבבו היטב והעבירו לתבניות פרלינים ומשם למקפיא לחצי שעה.

אין כמו להגיש לאורחים שוקולד שהכנת לבד.

את השוקולד הזה שבתמונה למעלה, מכינים כך: שופכים לתוך תבנית סיליקון של אינגליש קייק שבה הנחנו ניר אפיה אקולוגי את שוקולד הבסיס עד שיש לנו שכבה של 1.5 ס"מ בערך. לאחר מכן מפזרים בצורה שווה את השוקולד לאורך כל התבנית ואז מפזרים את התוספות מעל. מכניסים להקפאה ואחרי חצי שעה, כבר יש שוקולד מוכן!

תזכרו שהשוקולד הזה אינו מטומפרר, מה שאומר שהוא נמס בטמפרטורת חדר אם נשאר לאורך זמן מחוץ למקרר או למקפיא.


אז לאלו מכם שרוצים לצלול למים, תתחילו להרגיל את הילדים לטעמו של שוקולד מריר, לאט ובהדרגה תעלו את אחוזי הקקאו של השוקולד הקנוי שנכנס הביתה ובו זמנית תתחילו להכין לבד שוקולד.

לאלו שרק מתחילים אולי תצטרכו טיפה יותר מייפל או סילאן להמתקה, וזה בסדר גמור. לאט לאט תראו שניתן להפחית את כמות המתיקות ושגם הילדים יבקשו זאת. אז לאחר הכנת שוקולד הבסיס פשוט תטעמו ותנו לילדים שלכם לטעום, תזכרו שבהקפאה חלק קטן מהמתיקות הולכת לאיבוד.

שיהיה לכם חג שמח ומתוק בלב

ותודה ליפעת גולן היקרה שצילמה אותי בזמן הכנת השוקולד.

184 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page