top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

לא יאמן ששוב הגיע פורים

עודכן: 27 בפבר׳ 2023


החגים הישראלים מפתיעים אותי כאן.

מלבד סלסלה עם מסכות בגן של יולי..שכמעט ופספסתי אותה

וחברה שהעלתה תמונות לאוזני המן בפייס..לא היה לי מושג שפורים מתקרב אבל ממש עוד שבועיים!

בזמן הזה בישראל היינו כבר עם תחפושות מוכנות והתרגשות שיא

ופה..לא ממש. לדעתי הגדולים שלי לא יודעים בכלל שפורים מעבר לפינה.

זה כן יושב לי עמוק מאחורי הראש שמרץ זה פורים ותמיד יש גשם (מקווה שלא!)

אבל פה..לא גשם ולא נעליים ובטח לא פורים .. לא נראה לי שנרגיש את החג הזה השנה ואני אתענג על תמונות הפיד שלי מישראל מלא בילדים מחופשים שלכם.

פורים בארצות הברית הופך להלואין, שיש לו קסם מסוים והוא מאד שמח

אבל הוא לא פורים.

אז כנראה שאכין עם הילדים אוזני המן כדי שנרגיש קצת את החג..

אולי נעשה אחה"צ תחפושות, נראה אם יזרמו איתי או אם אני אזכור שכתבתי את זה בכלל..


אז את המתכון לאוזני המן הללו יצרתי לפני כמה שנים בישראל, והוא כל כך מוצלח

שאני מביאה אותו לפניכם גם היום.



אוזני המן ביתיות וטבעוניות מקמח כוסמין וארבעה מילויים לבחירה

בהמשך הפוסט מתכון לאוזני המן ללא גלוטן

רכיבי הבצק

2 כוסות קמח כוסמין מלא (אני השתמשתי בקמח כוסמין מלא של מנחת הארץ )

1 כפית א. אפייה ללא אלומיניום

2 כפות סוכר קוקוס אורגני

3/4 כוס מים חמימים

1/4 כוס שמן קוקוס מומס

אופן הכנת הבצק


חממו תנור ל 170 מעלות צלזיוס/ 370 פרהנייט


לושו ביד את הבצק (או במיקסר) כמה דקות עד שהוא גמיש ונוח לעבודה. הכינו ממנו כדור והכניסו למקרר לרבע שעה להתייצבות כשהוא מכוסה. אחרי שעה קמחו משטח עבודה ורדדו את הכדור לשכבת בצק דקה בעובי של 1 ס"מ בערך. חוררו עיגולים עם כוס הפוכה, כמה שיותר קרוב אחד לשני כדי לא לבזבז בצק. חשוב לשים לב שהבצק לא עבה מדי.

הניחו באמצע כל עיגול את אחד המילויים שבחרתם, חשוב לא למלא יותר מדי כדי שהמילוי לא יגלוש החוצה , נסו אחד ותראו כמה בערך צריך (זה כמובן תלוי בקוטר הכוס שבחרתם)

לאחר שמילאנו את הכדורים, יוצרים משולש. אם מרטיבים את דפנות העיגול עם קצת מים, זה עוזר להדביק את קצוות המשולש .

הכניסו לתנור ל 18-20 דקות. שימו לב שלא יישרף, כל תנור הוא שונה ואין צורך בהרבה זמן אפייה.

לבחירתכם 4 מילויים שונים:

מילוי שוקולד חלבה

חבילה 1 של שוקולד מריר 85% איכותי במיוחד (או עיסת קקאו במקום) 2 כפות סילאן 1 כף מייפל טבעי (או רק מייפל) 2 כפות שמן קוקוס 1 כפית תמצית קוקוס/וניל

1 כף גדושה טחינה גולמית

בבן מארי על אש מאד נמוכה המיסו את השוקולד ושימו לב שלא יישרף, אחרי שנמס וירד מהאש הוסיפו שמן קוקוס, תמצית קוקוס/ וניל, סילאן מייפל וערבבו, הוסיפו את הטחינה וערבבו למרקם חלק ואחיד. הניחו בצד לצינון ל- 10 דקות

חשוב שהמוצרים לא יהיו קרים מהמקרר כי אז העיסה תיהרס. הוציאו מראש את המוצרים שיהיו בטמפרטורת החדר


מילוי שטרודל תפוחים

4 תפוחים מקולפים ומגורדים גס

2 כפיות תמצית וניל

1 כפית קינמון

2 כפות סילאן/ מייפל

2 כפות שמן קוקוס

5 כפות קינופלקס (פצפוצי קינואה)/ פצפוצי אורז מלא

1 כף מייפל (רק אם טעמתם והרגשתם שצריך עוד המתקה)

2 כפות מים


הכניסו לסיר קטן את כל הרכיבים מלבד פצפוצי הקינואה/אורז וערבבו על אש קטנה עד שהם מתאחדים והתפוחים מתחילים להוציא מיצים. הוסיפו את פצפוצי הקינואה/אורז וערבבו. כדאי לטעום ולתקן טעמים אם צריך. לצנן 10 דקות לפני השימוש


מילוי תמרים ופסטוקים

8 תמרי מג'הול מגולענים

1/2 כוס פיסטוקים קלופים לא קלויים

1/2 כוס שקדים לא קלויים

1 כף סירופ חרובים לא חובה אך מוסיף למי שמשיגה)

3 כפות פתיתי קוקוס אורגניים

2-3 כפות סילאן / מייפל

הכניסו למעבד מזון את האגוזים ועבדו בפולסים עד שמגיעים לגודל הרצוי, הזהרו שלא יהפכו לאבקה. הכניסו לאט ובהדרגה את שאר החומרים וערבלו עד שהעיסה אחידה. הכינו גליל והכניסו למקרר להתייצבות.


מילוי חלבה שקדים אליפות

6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

2 כפות חמאת שקדים

1 כפית תמצית וניל

1 כף סילאן/דבש/מייפל

אם זה לא מספיק מתוק עבורכם, הוסיפו עוד כף ממתיק כרצונכם.

ערבבו הכל וזה מוכן

דרך אגב זה ממרח מדהים לבית הספר


זה אורי כשהיה בן 6, הוא המרדד הטוב בעולם.

מילוי תמרים ופסטוקים (אהוב עלי ביותר)

8 תמרי מג'הול מגולענים

1/2 כוס פיסטוקים קלופים לא קלויים

1/2 כוס שקדים לא קלויים

1 כף סירופ חרובים/ מייפל

3 כפות פתיתי קוקוס אורגניים

2 כפות סילאן

להכניס למעבד מזון את האגוזים ולעבוד בפולסים עד שמגיעים לגודל הרצוי, להיזהר שלא יהפכו לאבקה. להכניס לאט ובהדרגה את שאר החומרים ולערבל עד שהעיסה אחידה.

להכין גליל ולהכניס למקרר להתייצבות. (אם יש שאריות, זה הופך להיות כדורי אנרגייה מדהימים)

אוזני המן ללא גלוטן טבעוניות!

כוס וחצי קמח שקדים רבע כוס קמח טף רבע כוס קמח טפיוקה / או רבע כוס קמח שורש Arowroot 2 כפות סוכר קוקוס שליש כוס מים רותחים פלוס 2 כפות רבע כוס שמן קוקוס פלוס שתי כפות שתי כפות אבקת זרעי פסיליום כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום וללא גלוטן 7 תמרי מג'הול 1 כפית תמצית וניל הכניסו את החומרים למעבד מזון ועבדו בפולסים עד שנוצר בצק גמיש. אם הוא יבש מדי הוסיפו עוד תמר .



ספרו איך יצא ואם יש תמונות, שתפו אותי!

חג שמח!

818 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page