top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

כדורי חרוסת אביביים


גם אתם מרגישים אותו באוויר?

הגיע ככה פתאום אחרי גשם בלתי פוסק..(גם בישראל וגם בבית שלנו בקליפורניה)

הביא איתו כל כך הרבה פריחות, וציפורים ודבורים..כמה יפה פה!


וגם את פסח הוא הביא איתו, זו עסקת חבילה מסתבר.

לנקות את הבית מחמץ, לנקות את הגוף משכבות החורף שהכבידו עלינו בכל המובנים.

זה הזמן לעשות אתחול מחדש ולעבור לאנרגיה קלילה יותר.

אנסה בימים הקרובים לשתף אתכם כמה מתכונים המתאימים לתקופה זו

גם מבחינת הקלילות, גם טעימיםםםם וגם מבחינת כשרות לפסח. (לאוכלי קטניות)

אז נתחיל דווקא מהסוף, מנה קלילה להכנה שיכולה להתאים גם לסוף הארוחה וגם לנשנוש בתקופת החג בלי יותר מדי רגשות אשמה.

שנותנת הרבה מאד אנרגיה קלילה ומרוממת.

מה שאני הכי אוהבת בה, שתמיד אפשר לשנות את הרכיבים לפי מה שיש בבית וזה תמיד יוצא מעולה.

ועוד יתרון הוא שאפשר להכין את הקינוח הקליל הזה כבר עכשיו ולהכניס למקפיא.

כבר חסכתם עבודה ליומיים שלפני החג.

אתם באמת חושבים שאחרי ארוחת חג כזו כבדה, כדאי לכולם לאכול עוד עוגת קצפת שכבות חיקוי שוקולד ותותים כבדה ומכבידה?

אתם תהיו אלופי הקינוחים אם תוציאו באלגנטיות את הקינוח המתוק והפשוט הזה..כולם יודו לכם. במיוחד הגוף שלכם!


אז***תמרים***אגוזים***קוקוס***

מי אמר תפור על פסח ולא קיבל

כדורי חרוסת אביביים

2/3 כוס זרעי דלעת

כוס אגוזי מלך

15 אגוזי ברזיל

2/3 כוס פסטוק

1/3 כוס גוג'י ברי

1/3 כוס צימוקים

14 תמרי מג'הול ללא הגרעינים

2 כפות זרעי המפ (לא חובה אבל כדאי אם יש..)

2 כפות גדושות קקאו נא אורגני (או קקאו רגיל ללא תוספות)

כף שמן קוקוס במצב נוזלי

כף גדושה חמאת זרעי חמניה (או כל חמאת אגוזים אחרת שבא לכם)

1/3 כוס זרעי צ'יה

כף תמצית וניל איכותית

להכניס למעבד מזון את כל האגוזים ולעבד בפולסים עד שהופכים לגרגרים קטנים, נסו לא לעבד יותר מדי.

להוסיף בהדרגה את התמרים ושאר הרכיבים מלבד זרעי הצ'יה ולהמשיך לעבד בפולסים עד שהעיסה אחידה. לבסוף להוסיף את זרעי הצ'יה ולתת עוד כמה עיבודים אחרונים.

עכשיו שבו ותנוחו, אחד הקינוחים הקשים להכנה...


כמה הערות:

**את קמח הקוקוס שפיזרתי מעל, אני ממליצה לפזר רק לפני ההגשה שכן קמח קוקוס מאד

מייבש והוא יתחיל "לשתות" את הנוזלים שיש בכדורים.

אפשר גם לעטוף בקקאו, אבקת פיסטוקים (יוצא מהמם!)או בפתיתי קוקוס לא ממותקים

כמובן.

**מהכמות שיצאה לי במתכון הזה הכנתי בערך 15 כדורים ואת השאר גלגלתי לרולדה דחוסה, עטפתי היטב והכנסתי למקפיא.(ראו תמונה למטה)

* המתכון הזה לא מתוק מדי, לנו הוא מושלם אבל אם טעמתם ואתם מרגישים שהוא זקוק לעוד טיפה מתיקות כדי להעלות חיוכים על השפתיים, הוסיפו עוד 2-3 כפות מייפל לתערובת- זה

יסדר אתכם.

*בליל הסדר, הוציאו את הרולדה כחצי שעה לפני הקינוח, פרסו פרוסות דקות וחתיכות

זו תהיה סיומת מתוקה ליד כוס תה, כבר מתחשק לי להיות אחרי :)


נתראה בקרוב במתכון נוסף..

123 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page