קציצות קינואה כרוב ובטטה


עוד מנה שמתאימה לתקופה פסח ותגוון לכם את צלחות האורז ותפוחי האדמה!

היא טבעונית, ללא גלוטן, אפויה בתנור וקלה להכנה.

לכמות במתכון יצאו לכם בערך 40 קציצות לא גדולות, שזה מעולה לארוחת החג ולנשנוש בזמן קריאת ההגדה, כמובן עד שיגיע שאר האוכל..ותצא לנו הנשמה :)


אז מה צריך?

2 כוסות ורבע כוסות קינואה מבושלת ומקוררת - פשוט הכינו אותה יום לפני

1 בצל גדול קצוץ

1/4 כרוב לבן פרוס דק (למי שאין כרוב יכול להוסיף במקום 2 גזרים מגורדים זה גם יוצא מעולה)

2 בטטות גדולות מבושלות או אפויות (רצוי גם אחרי לילה במקרר)

צרור גדול של כוסברה ופטרוזיליה מעורב (או רק אחד מהם, לבחירתכם)

שן שום גדולה

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות סויה ללא גלוטן

2 כפות שמן זית

1 כף קמח חומוס

1 כף קמח קוקוס

10 כפות קמח שקדים (שקדים טחונים)

1 כפית מלח ים אטלנטי, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח עשבים

1 כף גדושה שורש ג&