כל הפיד שלי מלא באוכל לליל הסדר,
אין ספור קינוחים, מנות עיקריות, ממרחים, תוספות ומה לא..
כמעט ולא ראיתי מתכונים לסלטי ירקות.
והרי לכולם יהיו סלטים על שולחן החג, אני לפחות מקווה עבורכם.
והאמת שאי אפשר בלי מלא ירוקים על השולחן, הגיע האביב לא?
אז גם הסלטים יכולים להיות קצת יותר חגיגיים ומשביעים . לדוגמה הסלט החתיך הזה!
גם חתיך, גם מזין, ותמיד..קל להכנה וטעים לחלוטין.
האמת שהוא ארוחה בפני עצמו, מכיל חלבונים, מינראלים, ויטמינים, סיבים תזונתיים ופחמימות איכותיות.
קבלו אותו
סלט עשבים, עדשים ובטטות צרובות
מה תצטרכו?
כוס עדשים שחורות מונבטות לאחר קירורה(אין צורך לבשל אותן)
צרור גדול (ענק, עצום, כמה שיותר גדול) של כוסברה שטופה וקצוצה
צרור גדול של פטרוזיליה שטופה וקצוצה
4 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים קטן קטן
2 בצל ירוק קצוצים
1 בצל סגול קצוץ
1 בטטה גדולה אפויה, לאחר קירור.
1 בטטה יפנית אפויה, לאחר קירור. (אם זו לא העונה, אפשר במקום כל דלעת אחרת או עוד בטטה בינונית)
מעט שומשום / פיסטוק קצוץ לקישוט וקראנצ'יות
2 כפות שמן קוקוס / זית כתית מעולה
מלח עשבים לפי הטעם
מה עושים עם זה?
להכנת הבטטות הצרובות:
ביום הכנת הסלט, חתכו את הבטטות המקוררות לריבועים קטנים (לא מדי)
חממו שמן קוקוס במחבת רחבה עם מעט מלח עשבים, שפכו את ריבועי הבטטות למחבת והקפיצו כמה דקות עד שהן נצרבות מעט ומקבלות גוון שחום בצדדים.
הורידו מהאש וקררו מעט בצד.
מה תצטרכו לרוטב:
כף ג'ינג'ר טרי מגורד
שן שום כתושה
מעט קינמון
כפית צ'ילי (לא חובה אך כדאי)
כפית מלח עשבים, מעט פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
כף סילאן או דבש
כף סויה ללא גלוטן
רבע כוס שמן זית כתית מעולה
תטעמו ותראו שזה טעים לכם ומספיק מתובל.
לאחר שהבטטות התקררו מעט, הכניסו את כל הרכיבים של הסלט לקערה מלבד השומשום / הפיסטוק.
שפכו את הרוטב מעל, ערבבו בזהירות שהבטטות לא ימעכו.
כעת פזרו את השומשום/ הפיסטוק מעל.
זהו סיימתם, רק נותר לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
אני מאחלת לכם שיהיה לכם הרבה ירוק על השולחן, תמיד.
וירוק מול העיניים- כמה שיותר.
אין על ירוק! הצבע שלי