top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

Bar פצצת אנרגיה

עודכן: 18 בספט׳ 2023


אין לי מושג למה לקח לי 9 שנים להעלות את המתכון הזה לאתר שלי, יש עוד המון מתכונים שכתבתי ולא נכנסו מחוסר זמן/ בעיות קשב וריכוז ועוד תירוצים שאני אומרת לעצמי מאז שהקמתי את העסק.

בזכות התמונה ששיתפתי בפוסט אתמול וכמה אנשים שביקשו את המתכון, הוא נכנס היום לאתר בזמן שאני ממתינה 4 שעות בשדה תעופה בבוסטון לטיסה לארץ עם הילדים.

סוף סוף יש לי קצת זמן!

אז קבלו אותו.

את הרולדה הזו הכנתי בשנת 2014 במטרה לחזק את הגוף שלי בזמן ההריון שבו הייתי בזמנו. היתה לי תקופה של בחילות והיה לי קשה לאכול ארוחות כבדות, חיפשתי משהו שיתרום לי אנרגיה זמינה, שומנים חיוניים ומספיק סיבים, נוגדי חמצון, מינרלים וויטמינים שאני זקוקה להם במצב הזה.

זה היה החטיף ה- טוגו שלי כשלא היה לי כוח להכין או לאכול משהו אחר

וביננו, לכולנו יש תקופות כאלו.

הכנתי אותו פעם בחודש וחצי והוא תמיד חיכה לי במקפיא ומה שטוב בחטיף הזה שלא צריך יותר מחתיכה אחת ממנו כי הוא ממש מרוכז תזונתית.



אני ממליצה להכין את החטיף הזה כמתנה לנשים אחרי לידה או במצבים חלשים אחרים (אפשר להכין גם לגברים כמובן וגם לילדים!)

החטיף הזה מלבד היותו מעלה אנרגיה ומשביע ביותר בגלל היותו בעל ערך תזונתי גבוה, הוא גם טעים ומעלה חיוך על השפתיים-לא פחות חשוב בימינו.


Bar פצצת אנרגיה

1/3 כוס גוג'י בריס (עדיף אורגני)

1/3 כוס גרעיני דלעת

1/3 כוס גרעיני חמניה

1/3 כוס שקדים

1/3 כוס פקאן

1 כוס קוואקר גס ללא גלוטן

1/2 כוס פתיתי קוקוס אורגניים טבעיים לא ממותקים

9 תמרי מג'הול מגולענים (אפשר להשרות אותם קצת במים חמים לפני השימוש)

4 כפות גדושות טחינה משומשום מלא (רצוי מונבטת אם יש)

2 כפות חמאת שקדים או כל חמאת אגוזים אחרת שיש לכם

3 כפות קקאו נא אורגני

1 כף זרעי המפ (אם אין אז לא נורא, לא בכל מקום יש להשיג)

1 כף זרעי צ'יה

5 כפות סילאן טהור (מי שאוהב מתיקות טבעית, יכול להפחית או להוריד לגמרי) כן אפשר במקום זה מייפל או דבש טבעי שאינו מחומם

כף שמן קוקוס במצב נוזלי

חופן קקאו ניבס


הכניסו למעבד מזון את כל האגוזים והתחילו לטחון בפולסים עד שהם נקצצים למידה הרצויה (לילדים קטנים מאד רצוי לטחון היטב). כעת הוסיפו את התמרים , הגוג'י בריס ושאר הרכיבים מלבד הקקאו ניבס. המשיכו לעבד מעט עד שהעיסה הופכת אחידה. לאחר שהעיסה אחידה, ניתן להוסיף את הקקאו ניבס ולתת ערבול אחד אחרון. אני אוהב שהניבס מוסיפים מרקם קראנצ'י לחטיף.


אפשר להכין מהעיסה כדורי אנרגיה (מלא עבודה ולמי יש זמן) ואפשר להכין רולדה כמו בתמונה- לוקח ממש דקות ספורות ונשמר מעולה בהקפאה ובקירור.

להכנת רולדה פרסו ניר אפיה והניחו מעליו את העיסה, קפלו את הניר משני צידי העיסה וצרו צורה של נקניק עד שהנקניק יהיה אחיד במראה. כעת עטפו עם ניר האפיה ושמרו במקרר/ במקפיא ופרסו לפני הגשה.


נכון שלא היה קשה? ספרו לי איך יצא .

ושמרו על האנרגיה שלכם, בימים טרופים אלו היא פשוט חומקת לנו מבין האצבעות.


באהבה ובברכת בריאות עמוקה, שלכםן


שמרית

277 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page