top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

להשקיע איפה שיש לכם יכולת להשפיע

אז אין לנו באמת שליטה על מה יהיה

וזה לא בידיים שלנו לשנות את המצב העולמי .

אני חושבת שלאף אחד אין באמת מושג מה יהיה מחר,

כולם עוסקים בניחושים והשערות ורק הזמן יעשה את שלו וכולנו ונלמד מהניסיון.


השאלה היא באיזה צד נבחר להיות בינתיים:


1. בצד של חוסר אונים וחוסר וודאות וזרימה עם מה שינחת עלינו

2. בצד שלוקח אחריות על מה שהוא יכול כדי להיערך כראוי


כשאני חושבת על זה ברצינות

ככל שאנו מזינים את עצמנו יותר במה שקורה בחוץ, כך אנחנו חרדים ומבולבלים יותר.

חוסר וודאות מוביל לחוסר אונים ולחוסר שליטה

ובמצבים כאלו אנו לא תמיד פועלים מתוך היגיון אלא מתוך פחד.

זה כמובן משפיע על מצב הסטרס בגופינו וגם אם אנו לא מרגישים סטרס, הוא נמצא שם אצל רובינו ומקנן לנו בגוף.

הסטרס משפיע באופן ישיר ועקיף על המצב הבריאותי שלנו .

באופן ישיר, במצב סטרס מערכת החיסון פועלת על ווליום חלש יותר כדי לאפשר לגוף להיות במצב הישרדותי (כי במקור סטרס נובע ממצב הישרדותי)

החלשת מערכת החיסון רק מעלה את הסיכויים שלנו להידבק..

אז מה עשינו כאן בעצם.

באופן עקיף, במצבי לחץ וחרדה אנו נוטים לדאוג פחות לתזונה שלנו

פונים ליותר סוכר, קפאין, פחמימות ריקות...כל מה שיעלה לנו את מפלס התחושה הטובה והאנרגיה של כאן ועכשיו.

הבעיה היא שזה באמת רק לכאן ועכשיו, אבל מה קורה אחרי העלייה?

כמובן..יש ירידה חדה ברמות הסוכר והאנרגיה ואנו שוב פונים..לסוכר וקפאין.

רכבת הרים אצלנו בגוף שהושפעה מלחץ וחרדה שיש שם בחוץ

כמובן שכל המצב הזה אינו מועיל לנו בשום צורה.

אני יודעת ומבינה את החרדה ואת החששות ואת כל השאלות שעולות לנו בראש, זה נוגע גם בי בצורה מסוימת.

לי מפריע בעיקר חוסר הוודאות והדאגה למשפחה בישראל שרחוקה ממני.

אבל אני מאד משתדלת שזה לא יזיז אותי מהעוגן שלי שהוא לדאוג לעצמי

No Matter What

מה אני עושה?

אוכלת עוד יותר בריא

עושה יותר ספורט ויוגה

נחה כשמרגישה שאני זקוקה למנוחה

ושומרת על קצב נמוך יחסית שלא מכלה אנרגיות

כמובן שאני משתדלת תמיד לאפשר את כל זה גם למשפחה שלי ולהזין אותם הכי טוב שאני יכולה (וגם אצלי זה לא תמיד הולך..כי בכל זאת מדובר בילדים)

וכשאוהד מזכיר לי, אני גם צוחקת ומחייכת כי קל לי לשכוח לעשות את זה לעתים קרובות כמו אוהד..וזה סופר חשוב לחיזוק כל המערכות בגוף!


מאז ומתמיד אני חיה את חיי בגישה

שכל מה שנמצא תחת שליטתי - שם אשקיע את מירב המאמצים שלי

במקום שבו השליטה לא אצלי - שם אשחרר עד שתהיה לי אפשרות לשנות את המציאות


אז אני לא אומרת להיות שאננים או ספקנים או אדישים

ואני לא אומרת עכשיו להיות בצד השני ולקנות את כל התוספים ומזונות העל שיש בעולם

כי שני המצבים האלו קיצוניים ונובעים ממצב של לחץ וחרדה וחוסר וודאות.

אני אומרת, תכלס- תדאגו לבריאות שלכם ביום יום

זה הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים

זה הרבה יותר כלכלי והגיוני מאשר לכבות שריפות כל פעם

וזה עובד.

אני אומרת, דעו את המצב שבו אתם נמצאים בו עכשיו וחזקו את המערכות שלכם

כדי שאם ניתקל בקורונה או בכל וירוסון שובב אחר ואני משערת שרובינו ניתקל בו בשלב כזה או אחר.. נהיה יותר מוכנים לקראתו.

אז באמת זה הכי פשוט שיש והכי נגיש שיש


תאכלו יותר עלים ירוקים

חסות מכל הסוגים, תרד, קייל, עלי מנגולד, כרוב לבן, עשבי תבלון, באק צ'וי, ברוקולי, נבטים נבטים נבטים!

תנסו להוסיף אותם לכל ארוחה, כך תקבלו שלל ויטמינים, נוגדי חמצון, מינרלים, סיבים תזונתיים ועוד שלל יתרונות בריאותיים.

נסו במיוחד להוסיף נבטים מכל הסוגים ויש להשיג היום את כל הסוגים גם בארץ וגם איפה שאני גרה בשווקי איכרים או בחנויות טבע. נבטי ברוקולי (הם פשוט פצצת הבריאות האולטימטיבית שאתם יכולים להכניס הביתה בכלום השקעה), נבטי כוסמת, צנונית, אלפלפה, חמנייה, אורוגולה ועוד.. בארצות הברית הם נקראים Micro Greens.

נבטי חמנייה תנו לילדים לנשנש כמו חמציצים.. אם הם יהיו שם בכל ארוחה משותפת עם הילדים, לאט לאט הם יתרגלו שהם חלק מהנוף ואולי יתחילו גם לאכול אותם (תאמינו לי זה קורה, תהיו אופטימיים)


צילום: יפעת גולן
צילום-יפעת גולן

תאכלו יותר מזון שמכיל נוגדי חמצון

נוגדי החמצון יעזרו לגוף שלכם להילחם ברדיקלים חופשיים שמסתובבים אצל כולנו ברמה כזו או אחרת בגוף, את חלקם הגוף מייצר ואת השאר הוא מקבל מהמזון. רדיקלים חופשיים הם בעצם אלקטרוניים חופשיים שגורמים נזק לתאים שלנו. כשהרדיקלים החופשיים יוצאים מאיזון ועולים במספרם בעקבות חשיפה גדולה מדי לזיהומים שונים (קרינת שמש מוגזמת, זיהום אויר, זיהום מים, רעלים במזון ושמנים מזוככים, מתכות כבדות במזון ובתרופות, חומרי הדברה וריסוס, נזקי עישון ועוד ) כל אלו מחלישים את המערכת החיסונית שלכם וגורמים להזדקנות מואצת ומחלות שונות (למשל אלצהיימר, סוכרת, מחלות לב וכלי דם, סרטן): אז איפה יש נוגדי חמצון?

  • ויטמינים מסוג A,C,E הם נוגדי חמצון חזקים מאד שנמצאים במזון צמחי בעיקר ורצוי לאכול אותו כמה שיותר טרי ובצורתו הטבעית- פלפלים בצבעים, קיווי, תותים, ברוקולי, גוייאבה, פירות הדר (ויטמין סי) אגוזים וזרעים, עלים ירוקים, שמן דגים איכותי (ויטמין E) עגבניות, גזר, דלעת, בטטות, אפרסקים (בטה קרוטן שהופך בגוף לויטמין A)

  • כמובן פירות יער שמכילים נוגדי חמצון מאד עוצמתיים: אוכמניות, פטל שחור, פטל אדום, תותים רגילים, תותי עץ, גוג'י בריס (אפשר לאכול גם קפואים וזה נפלא)

  • תוסיפו לתפריט היומי שלכם אגוז ברזיל 1 ביום- אגוז ברזיל מכיל סלניום שמנקה מהגוף מתכות כבדות.

  • קקאו נא אורגני- הוא נוגד חמצון חזק ביותר (בצורתו הטבעית כמובן)

  • ענבים- רצוי אורגניים וסגולים כמובן ובעונה

  • שום- נוגד חמצון חזק מאד לחיזוק מערכת החיסון! תוסיפו לכל דבר שהטעם מאפשר


יש עוד הרבה מאד מזונות שמכילים נוגדי חמצון..גוגל איט




שייק סגול נוגד חמצון


בננה בשלה (אפשר גם קפואה) 1 זוקיני קפוא (כן כן שמעתם נכון, לשטוף, לחתוך ולהקפיא ) חצי לימון עם קליפה וגרעינים 2 כוסות עליי בייבי/ תרד/ חסה כוס אוכמניות, אפשר גם קפואות כוס חלב שקדים/ חלב צמחי אחר שתרצו כף גדושה אבקת אסאי (לא חובה אך מומלץ)

(אתם יכולים להוסיף עוד 1-2 תמרים להמתקה בכיף גדול)


הכניסו הכל לבלנדר חזק, תפעילו וזהו. עשיתם את זה!

יצא שייק נוגדי חמצון טעים ביותר! גם לילדים.


האם זה בטוח יעזור לנו נגד וירוס הקורונה? מי יודע

האם נעלה את הסיכויים שלנו לא להידבק ונחזק את המערכת החיסונית שלנו? בוודאות כן.


תזכרו

להשקיע איפה שיש לכם יכולת להשפיע - שם הכוח שלנו כבני אדם



ומי שרוצה לקחת את זה ברצינות ממש ולא סתם להגיד..כן כן מתישהו ניישם את זה

ומי שמעוניין להזין את הגוף שלו במלאנטאלאפים נוגדי חמצון שיגיעו ממזון טעים ומענג..

תצטרפו אלי לתכנית ניקוי האביב שאני פותחת מיד אחרי פסח (כי אחרי פסח כולנו נצטרך ניקוי וחזרה לאיזון)

התכנית תתקיים בקבוצת פייסבוק סגורה וגם בוואטסאפ!

21 יום שבהם נחזיר לגוף שלנו את ההזנה ואת הכוחות שאותם הוא צריך

כדי להרגיש במיטבו 365 ימים בשנה.

כנסו לקרוא עוד פרטים





באהבה גדולה ובברכת בריאות אמיתית לכולכם,

שמרית


רגע, עוד לא נרשמתם לרשימת התפוצה שלי? לא יתכן



372 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page