top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

מאפינס שוקו שיבולת שועל

עודכן: 23 באוק׳ 2020

המאפינס הזה נולד כשיולי אמר לי, נו אמא יש כבר מאפין שוקולד??

צודק.


מאפינס ששש (שוקו שיבולת שועל)

מה צריך?

כוס וחצי קמח שיבולת שועל / קמח כוסמין/ חצי חצי

2 בננות גדולות בשלות

1/2 כוס 100% אבקת קקאו איכותית ללא תוספת סוכר

כף תמצית וניל איכותית

1/2 כוס מייפל

1/3 כוס חלב קוקוס

1/4 כוס מים חמים

כפית סודה לשתייה

כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

כף חומץ תפוחים

מעט מלח, קינמון

3 כפות סוכר קוקוס (לא חובה אך המאפינס לא מאד מתוקים בלי זה, לנו זה טעים אבל ענין של טעם)

קקאו ניבס / פצפוצי שוקולד – לא חובה אך כדאי


מה עושים עם זה?

לחמם תנור ל 180 צלזיולס / 370 פרהניייט

לסדר מנג'טים (רצוי אקולוגיים) בתבנית מאפינס

למעוך את הבננות ולהעביר לקערה,

להוסיף אליהם את הווניל, המייפל, הסוכר, המלח והקינמון, חלב הקוקוס ולערבב היטב.

לנפות לקערה את הקקאו ואת הקמחים עם הסודה לשתיה ואבקת האפייה (מומלץ מאד לנפות כדי שהמאפינס יצאו אווריריים)

קפלו פנימה את הקמחים עד שהתערובת אחידה. הוסיפו את המים החמים וערבבו.

הוסיפו את הקקאו ניבס ואת החומץ וערבבו שוב מהר ומלאו את תבניות המאפינס עד 3/4. הכניסו לתנור ל 22 דקות בדיוק.

צננו לגמרי לפני הגשה





392 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page