top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

מרק ברוקולי מוקרם ומושלם

עודכן: 6 בדצמ׳ 2022

מרק ברוקולי וכרישה בחלב קוקוס


3 כרישות גדולות מאד- קצוצות רק החלק הלבן

2 ראשי ברוקולי (בערך 500 גרם) שטופים ומפורקים (אפשר גם קפוא)

2 שיני שום כתושות

1 בצל סגול קצוץ

1 בצל לבן קצוץ

450 גרם דלורית /דלעת/בטטה חתוכה גס

1 חלב קוקוס 250 מל ללא תוספים

2 כפות שמן קוקוס

צרור עלי סלרי שטופים

אצבע שורש ג'ינג'ר

מעט מכל תבלין לפי הטעם: מלח עשבים, מלח שום, פלפל שחור גרוס



בסיר גדול לחמם את שמן הקוקוס ולהקפיץ את הבצלים והכרישה יחד עם התבלינים כמה דקות עד שמתרככים, להוסיף את שיני השום, הדלעת, הג'ינג'ר ולערבב כמה דקות נוספות.

להוסיף מים (רק עד שמכסים חצי מגובה הירקות) ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.

להוסיף את הברוקולי ואת חלב הקוקוס ועלי הסלרי ולהעביר לאש נמוכה ולבשל יחד עם מכסה כעוד 20 דקות.

ניתן להוציא את עלי הסלרי ולאכול אותם כך, זה מעדן! או לטחון אותם יחד עם המרק


מומלץ להגישו עם מעט כוסברה קצוצה מעל או גרעיני דלעת ופלפל גרוס..

בתאבון





186 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page