מרק דלעות מוקרם טבעוני ומפנק
- שמרית גורן-בולוטין
- 25 בספט׳
- זמן קריאה 2 דקות
הגשם הראשון הגיע וזה סימן שעונת המרקים מתחילה.
אנחנו כבר שנה בארץ אבל אני עדיין מרגישה את הסתיו האמריקאי בעצמות שלי, את עלי השלכת, אוירת החגים שמתקרבת והכל הופך לחגיגי במיוחד..אני כל כך מתגעגעת לעונה הזו בה הכל נשטף בצבע הכתום של הדלעות שמציצות מכל מקום ומכל חנות.
אם יש עונה לבקר בה בארהב - זו העונה אין ספק.

המתכון הזה אמנם נולד באוסטין, טקסס אבל עוד לא שיתפתי אותו עם כולם אז
נראה לי שהגיע זמנו.
מרק דלעות מוקרם טבעוני
פחית מחית דלעת ללא תוספות- או כוס וחצי דלעת מבושלת/אפויה מעוכה
כוס חלב קוקוס ללא תוספות, רצוי Aroy-D
2 זוקיני צהוב שטוף וחתוך גס (גם זוקיני הוא ממשפחת הדלועים)
בצל צהוב גדול קצוץ
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות גס
3 שיני שום קצוצות
6 עלי מרווה קצוצים
כף מלח ים אטלנטי גס
כף תבלין פמפקינג ספייס שזה תבלין נפלא שיש להשיג רק בתקופת הסתיו בארצות הברית / או כף קינמון + רבע כפית מכל אחד- מוסקט/ציפורן/הל וג'ינג'ר.
מעט פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן זית
מים לפי הצורך

הכנה:
מחממים סיר רחב ומוסיפים לו כף שמן זית ואת הבצל הקצוץ עד להזהבה.
מוסיפים את הפלפל ותבלין הפמפקינג, מערבבים היטב עם השמן והבצל, כעת מוסיפים את הזוקיני הצהוב החתוך ומערבבים כך שכל הזוקיני יתכסה בתבלינים ובבצל, מטגנים כמה דקות בלי לערבב יותר מדי.
אחרי שרואים מעט חריכה על חלק מהזוקיני, הגיע הזמן להוסיף את הבטטות וגם אותן לערבב היטב לתוך הירקות בסיר ולתת להן זמן בסיר להשחמה קלה.
סבלנות כאן היא מאד חשובה להוצאת הטעמים מהירקות, אל תמהרו.
לאחר כמה דקות של טיגון קל של הירקות, אפשר להוסיף את השום ולערבב שוב.
הוסיפו את מחית הדלעת ומים עד לכיסוי הירקות + 2 כוסות נוספות ואת המלח, הביאו לרתיחה.
כעת טעמו את הנוזל, אם לא מספיק מלוח, אפשר להוסיף עוד קצת מלח עכשיו.
לאחר הרתיחה הוסיפו את המרווה הקצוצה וערבבו קלות כדקה
כעת טחנו במוט בלנדר את המרק, אפשר להשאיר חלק מהירקות חתוכים גס, זה נותן מרקם נפלא בפה.
לאחר שטחנתם למרקם הרצוי, הוסיפו את חלב הקוקוס והביאו לעוד רתיחה על אש מאד נמוכה.
תטעמו תקנו טעמים וזהו,
המרק מוכן!
אני הוספתי למרק קוביות טופו בסומק שיצאו מעולה!
שיהיה לכולנו סתיו שיביא איתו התחלות חדשות, בשורות טובות
שיזכר לדורות כסתיו שהביא את האור, אמן.




תגובות