מרק כרובית זוקיני וסלרי - לפרסם בחורף
- שמרית גורן-בולוטין
- 25 בספט׳
- זמן קריאה 1 דקות
ירד בלילה גשם, איזה כיף זה חילופי עונות.
אני אוהבת את הגשם הראשון למרות שאני בן אדם של שמש
יש משהו בעונה הזו שתמיד מביאה איתה רוחות של שינוי והזדמנויות חדשות.
הגשם הראשון מנקה את הכל ועושה ריסטארט לאדמה, לאויר ולמרפסות..
ואני הרי אוהבת התחלות חדשות.
אז הכנתי מרק
מה צריך:
סיר גדול
חבילה שלמה של סלרי, גבעולים קצוצים והעלים שטופים וקצוצים ומחכים בצד
1 כרובית שלמה מפורקת לפרחים
1 בטטה לבנה (או רגילה) גדולה חתוכה לריבועים קטנים
4 זוקיני חתוכים עם הקליפה (רצוי אורגנים)
1 בצל אחד גדול קצוץ
4 שיני שום כתושות
חתיכה גדולה של שורש ג'ינג'ר מגורד
כפית אבקת שום
2-3 כפות שטוחות מלח גס אטלנטי
1/4 כפית פלפל גרוס
5 כוסות מים/ ציר ירקות או כל ציר אחר שתרצו
צרור כוסברה ופטרוזיליה קצוצים (לא חובה אבל כדאי)
הכנה:
בסיר גדול חממו שמן זית
הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהופך לשקוף, הוסיפו את הסלרי ותנו לו גם כמה דקות לקבל השחמה קלה.
כעת הוסיפו את הג'ינג'ר המגורד, השום הקצוץ, הפלפל וערבבו.
הוסיפו את הכרובית וערבבו אותה לתוך תערובת הבצל והתבלינים ותנו לה להצרב גם עם תחתית הסיר והשמן.
לבסוף הוסיפו את הזוקיני, ערבבו ותנו לו גם כמה דקות לקבל צריבות.
הוסיפו את המים, הביאו לרתיחה, הוסיפו מלח וערבבו
תטעמו את מי המרק, האם הם מלוחים מספיק? אם לא הוסיפו עוד קצת מלח.
בשלו עם מכסה ולהבה קטנה כ 25 דקות.
לבסוף כשהמרק מוכן הוסיפו את העלים הקצוצים, ערבבו והגישו.
מומלץ להגיש עם זרעי דלעת במקום שקדי מרק.




תגובות